خوشبینی مردم از بهبود سطح آگاهی در مورد ویروس پولیو در زون شمال کشور

باشندگان ولایت بلخ از افزایش سطح آگاهی مردم در مورد ویروس پولیو در زون شمال کشور ابراز خوشحالی کرده اند و از مسوولین صحی می‌خواهند تا تلاش های خود را در این راستا بیشتر سازند.

زون شمال افغانستان در سال‌های اخیر مبارزه خوبی در برابر ویروس فلج کودکان انجام داده است که در‌نتیجه از سال ۲۰۲۱ میلادی تاکنون هیچ واقعۀ مثبت پولیو در این زون ثبت نشده است.

این در حالیست که در سال روان میلادی شش واقع مثبت ویروس فلج کودکان در ولایت ننگرهار به ثبت رسیده است.

غلام رسول ملکزی، باشندۀ ولایت بلخ که از پنج سال به اینسو بخاطر بهبود سطح آگاهی‌ مردم به گونه رضاکار فعالیت دارد به صدای امریکا گفت: "نسبت به سال‌های گذشته سطح آگاهی مردم در مورد ویروس پولیو بهتر شده است و خواهش ما از وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان اینست که این تیم ها را بیشتر حمایت کنند."

ملکزی گفت: "نسبت به سال‌های گذشته، تلاش ها بیشتر شده است و زمینه تطبیق واکسین پولیو نیز مساعد گردیده است. ما اخیراً برنامۀ جدیدی را آغاز کرده ایم که از طریق آن تیم های رضاکار قریه به قریه رفته و در مورد ارزش واکسین پولیو به مردم آگاهی می‌دهند."

به گفتۀ او، جامعه نقش مهمی را در روند تطبیق واکسین ضد فلج کودکان ایفا می‌کند و به همین دلیل و جهت بلند بردن سطح آگاهی مردم، اخیراً مسوولین صحی تیم های سیار را در این ولایت ایجاد نموده اند.

ملکزی افزود: "ما در تیم های خود کسانی را داریم که در مناطق شان بدون کدام امتیاز و بشکل رضاکار به مردم آگاهی می‌دهند. آن‌ها به مساجد رفته و قبل از نماز جمعه به کمک امام مسجد در باره اهمیت واکسین پولیو به مردم معلومات می‌دهند. خواهش ما از مسوولان صحی اینست که این رضاکاران را حمایت گسترده نموده و تعداد ایشان را بیشتر سازند."

نظر گل احمدی، یکی از بزرگان قومی ولایت بلخ از تلاش‌های آقای ملکزی در راستای آگاهی‌دهی عامه ستایش کرد و گفت که مبارزه در برابر این ویروس خطرناک مسوولیت همه اقشار جامعه است.

او افزود: "ما در برابر محو این ویروس جداً همکار هستیم و به همه اعضای فامیل بخصوص خانم های خانۀ خود گفته ایم که در صورت آغاز کمپاین واکسین پولیو به همه کودکان زیر سن پنج سال واکسین پولیو بدهند."

پولیو تداوی ندارد و تنها راه نجات از معلولیت دایمی از این ویروس، تطبیق دو قطره واکسین است.