پس از تطبیق موفقانۀ اولین دور کمپاین شش روزۀ واکسین زرقی پولیو در ولسوالی بکواه ولایت فراه، اکنون مسوولین صحت عامۀ آن ولایت تصمیم دارند، در سه ولسوالی دیگر آن ولایت نیز به زودی کمپاین زرقی واکسین پولیو را آغاز کنند.
داکتر عبدالواحد وحیدی مسوول برنامه واکسیناسیون ریاست صحت عامه ولایت فراه می گوید" اولین باری است که در ولایت فراه بنام واکسین آی پی وی یا زرقی در ولسوالی بکواه تطبیق کرده ایم."
داکتر وحیدی به رادیوآشنا گفت که در آیندۀ نزدیک ولسوالی های بالابلوک، گلستان و خاک سفید ولایت فراه نیز شاهد تطبیق نوع زرقی واکسین پولیو خواهد بود.
مسوول برنامۀ واکسین صحت عامۀ فراه با اشاره به قیمت بلند واکسین زرقی پولیو و معافیت دراز مدت آن؛ از باشنده گان این سه ولسوالی خواست تا تمام اطفالشان را هنگام برگزاری کمپاین واکسین کنند.
آقای وحیدی می گوید"من از تمام ولسوال صاحبان و موی سفیدانی که در این سه ولسوالی زندگی میکنند، میخواهم افراد مسلکی را به ما معرفی کنند که زرق کردن را یاد داشته باشند چون این یک فرصت است و این کمپاین یکبار در این ولسوالی ها تطبیق می شود و این واکسین بسیار قیمتی است و طفلی که این واکسین را بگیرد صد فیصد معافیت می گیرد"
مسوولین صحی ولایت فراه می گویند که کمپاین زرقی ولسوالی بکواه به کمک موسسات همکار - یونیسف و سازمان جهانی صحت – تطبیق شد.
مسوول برنامۀ تطبیق واکسین در ولایت فراه به رادیوآشنا گفت که ولسوالی بکواه هم مرز با ولایت هلمند و ولسوالی خاشرود است و همواره واقعات پولیو در آن مشاهده شده لذا "وزارت صحت عامه به همکاری دفاتر Unicef و WHO واکسین زرقی را تهیه و به فراه ارسال کردند که بر حدود ۲۵ هزار طفل زیر پنج سال تطبیق کنیم"
نخستین تجربۀ خانواده ها
فهیمه یکی از شهروندان ولایت فراه نیز که برای نخستین بار واکسین زرقی پولیو را بر طفل خود تطبیق کرده می گوید از طریق ملا امامان مساجد و رادیو به فواید این واکسین پی برده است.
او از سایر مادران در ولایت فراه می خواهد برای صحتمندی بیشتر اطفال شان با کارمندان صحی در قسمت تطبیق واکسین رزقی پولیو همکاری نمایند.
خانم فهیمه می گوید" تا حالا مردم به فایده این واکسین نمیفهمیدند و حال که فایده آن را فهمیدند، رضایت نشان میدهند و من از مادران می خواهم که طفل های خود را واکسین زرقی کنند چون فایده آن بیشتر است و کوشش کنند تا طفل های خود را به کلینیک های نزدیک ببرند و یا زمانی که کمپاین به دروازه خانه و یا قریه شان میاید طفل هایشان را واکسین کنند و واکسین را تلف نکنند"
داکتر وحید رحمانی مسوول معافیت کتله یی در حوزه غرب نیز از پدران و مادران در ولایت فراه میخواهد تا برای معافیت دائم اطفالشان و جلوگیری از گسترش این بیماری در بین سایر اطفال افغانستان واکسین زرقی فلج اطفال را رد نکنند.
آقای رحمانی می گوید"واکسین پولیو زرقی همانند واکسین پولیو خوراکی است اما برتری که دارد اینست که معافیت تقریبا دائمی دارد و بیشتر از ۹۰ فیصد معافیت میدهد بنابراین از تمام باشنده گان حوزه غرب میخواهم زمانی که واکسیناتوران به درب خانه هایشان برای تطبیق واکسین زرقی می آیند با آنها همانند دوره های قبلی همکار باشند"
واکسین زرقی پولیو هم اکنون در هشت ولسوالی قندهار جریان دارد و قرار است که در آینده نزدیک در سایر ولایات افغانستان نیز آغاز شود.
فراه از آن دست ولایاتی به شمار میرود که در سال روان میلادی چهار واقعه مثبت پولیو در اطفال زیر 5 سال آن تثبیت شده است.