چهار روز پس مراسم تحلیف جوبایدن، رییس جمهور جدید ایالات متحدۀ امریکا، محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان میگوید که فصل تازۀ روابط میان کابل و واشگتن باز شده است.
آقای غنی روز دوشنبه ۲۵ جنوری (ششم دلو) در نشست کابینه گفت که روابط افغانستان با ایالات متحدۀ امریکا "دولت با دولت" است و این روند ادامه خواهد یافت.
آقای غنی افزود: "در روز دوم ادارۀ جدید، مشاور شورای امنیت ملی امریکا اولین تیلفوناش به مشاور امنیت ملی ما بود. این به اساس یک طرحی بود که ما انجام داده بودیم و یک فصلنو در مناسبات ما با شریک عمدۀ ما، ایالات متحدۀ امریکا باز شده که دوام میکند. نقطه اول این است که ایالات متحده امریکا، جمهوری اسلامی افغانستان و قوای دفاعی و امنیتی افغانستان را شریک اساسی خود میداند."
او همچنان گفت که مشاوریت امنیت ملی امریکا تعهد کرده است که توافقنامۀ امریکا-طالبان را دوباره بررسی میکند و پس از آن در این مورد با حکومت افغانستان مشورههای اساسی را انجام خواهند داد.
رییس جمهور غنی افزود که با انجام این کار، دو طرف به یک نقشۀ راه مشترک و به هدف تامین منافع مشترک خواهند رسید.
آقای غنی همچنان گفت: "از نگاه تمویل، قانون دفاعی ایالات متحده از کانگرساش پاس شد. کمک کافی وجود دارد و در عین حال برای تجهیز و تمویل آمادگی سرتاسری در این قانون گنجانیده شده است. به عبارت دیگر قرارداد امنیتی دوجانبه به جای خود است و عملی میشود."
جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید به تاریخ ۲۲ جنوری در یک تماس تلیفونی با حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی افغانستان گفت که حکومت جدید ایالات متحده توافقنامۀ صلح با طالبان را بررسی میکند.
قصر سفید با نشر اعلامیهای گفته است که آقای سولیوان در این تماس تلیفونی عزم امریکا را برای ارزیابی این توافقنامه واضح کرد تا دیده شود که طالبان چقدر به تعهدات شان در راستای "کاهش خشونت، قطع رابطه با گروهای تروریستی و انجام مذاکرات معنادار با حکومت افغانستان و سایر طرفها" عمل کرده اند.
جیک سولیوان همچنان گفته است که کشورش از روند صلح افغانستان حمایت کرده و تلاشهای دپلوماتیک قوی و منطقهای خود را برای دستیابی به یک توافق سیاسی و برقراری آتشبس میان حکومت افغانستان و طالبان ادامه خواهد داد.
او همچنان گفتگوهای صلح در این کشور را فرصت تاریخی برای افغانستان عنوان کرده و افزوده است که ایالات متحده از حفظ دستاورهای فوق العادهٔ زنان و دختران افغان و اقلیتها در این کشور منحیث یک بخشی از روند صلح پشتیبانی میکند.