یک انجمن یهودیهای امریکایی روز پنجشنبه ۳۰ مارچ (۱۰ حمل) گفت که نخستین محمولهٔ تولیداد غذایی پاکستان در اسراییل تخلیه شد.
فشیل بنخالد، یک تجار پاکستانی یهودی، و سه تجار دیگر اسراییلی از "کانگرس یهودی امریکایی" با نشر اعلامیهای گفتند که در این معامله دخیل بوده اند.
بنخالد در شهر کراچی پاکستان زندگی میکند، جاییکه او مصروف تصدیق تولیدات مواد غذایی تهیه شده بر اساس آیین یهودیت است. او این مواد را به سراسر جهان صادر میکند.
بنخالد در صفحهٔ تویتراش ویدیویی از اقلام تجارتی، به شمول خرما، میوهٔ خشک و مصالهجات پاکستانی را در یک بازار بیت المقدس نشر کرد. این ویدیوی در مدت دو روز بیش از ۶۵۰ هزار مرتبه دیده شده است.
او به صدای امریکا گفت که فکر نمیکرد این موضوع به این اندازه بزرگ شود، زیرا این نخستین صادرات تولیدات پاکستان به اسراییل نبود.
بنخالد افزود: "حکومت اسراییل و خریداران هیچ مشکلی با پذیرش محمولههای مستقیم از پاکستان ندارند و اسراییل نیز در فرستادن پول به بانکهای پاکستانی مشکل ندارد."
خبرنگاران، سیاستمداران، تاجران و سایر افرادیکه صفحهٔ تویتر این تجار را دنبال میکنند، از این ابتکار استقبال کردند. برخی از افراد از وی در مورد این که چگونه تولیدات شان را در اسراییل به فروش برسانند، خواهان معلومات شده اند.
سید وقاص شاه، گویندهٔ یکی از شبکههای تلویزیونی پاکستان، نگاشته است: "مبارک باشد برادر، خودت خدمات فوق العاده انجام میدهی که دپلوماتها و سیاستمداران نتوانسته اند انجام دهند."
ضمیر احمد ملک، یک شهروند دیگر پاکستان، نگاشته است که زمان آن فرارسیده است تا پاکستان و اسراییل با هم نزدیک شوند.
مقامات پاکستانی تا اکنون در مورد این تجارت نادر تبصره نکرده اند.
اسلام آباد روابط دپلوماتیک با اسراییل نداشته و این کشور را به رسمیت نمیشاند، مگر این که یک کشور جداگانهٔ فلسطینی در منطقه ایجاد شود، پالیسی که اکثریت کشورهای اسلامی آنرا دنبال میکنند.
امارات متحدهٔ عرب و بحرین در سال ۲۰۲۰ تحت توافقات ابراهیم به میانجیگری ایالات متحده روابط شان را با اسراییل احیا کردند. پس از آن، سودان و مراکش نیز دست به اقدام مشابه زدند.
این مطلب مرتبط را نیز بخوانید امارت و بحرین 'توافقات ابراهیم' را با اسراییل در قصر سفید امضا کردندکانگرس یهودی امریکایی گفت که نمایشگاه تجارتی به میزبانی امارات متحدهٔ عرب با تاجران پاکستانی و اسراییلی در انجام این معاملهٔ تجارتی کمک کرد.
پاکستان یک کشور مجهز با سلاح اتمی است و گمان برده میشود که اسراییل نیز تسلیحات اتمی دارد. هر دو کشور از سال ۲۰۰۵ به اینسو، زمانی که وزرای خارجهٔ دو کشور به گونهٔ علنی ملاقات کردند، نشستهای سری مرتبط به امنیت را برگزار کرده اند.
شهروندان پاکستان از رفتن به اسراییل منع اند، زیرا در پاسپورت این کشور به وضوح نوشته است که این پاسپورت برای دیدار از تمامی کشورها، به استثنا اسراییل، قابل اعتبار است.