واکنش‌ها به انفجار کابل؛ غنی جنگ طالبان را 'جنایت بشری' خواند

حملۀ انتحاری در حوزه نهم امنیتی شهر کابل که منجر به کشته‌ شدن ۱۶ غیرنظامی و زخمی شدن حدود ۱۲۰ تن دیگر شد؛ واکنش‌هایی را در داخل و بیرون از افغانستان در پی داشته است.

مهاجم انتحاری یک تراکتور پر از مواد انفجاری را حوالی ساعت ۱۰ شب گذشته در عقب دیوار کمپ "گرین ولیج" در ساحه قابل‌بای شهر کابل منفجر کرد که افزون بر تلفات انسانی، خسارات هنگفتی را به باشندگان محل وارد کرده است.

ریاست جمهوری افغانستان روز سه شنبه ۳ سپتمبر (۱۲ سنبله) با نشر اعلامیه‌ای این انفجار را محکوم کرده و گفته است که طالبان به دستور حلقات بیرونی در تلاش‌ آسیب رساندن به مردم افغانستان اند.

در این اعلامیه به نقل از آقای غنی آمده است: "جنگ طالبان علیه مردم و کشور ما جنایت بشری است. این گروه با رهبری شان در بیرون از افغانستان، در اختیار حلقات بیگانه قرار دارند و به دستور آنان، کشور ما را ویران و به مردم ما آسیب می‌رسانند."

آقای غنی افزوده که طالبان توان مقابله با نظامیان افغان را ندارند و از همین رو "حمله‌های بزدلانۀ تروریستی" را انجام می‌دهند.

نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز با انتشار اعلامیه‌ای خواهان پایان خشونت‌ها در افغانستان شده و گفته است که لازم است جنگ در سراسر این کشور متوقف شده و جناح‌های درگیر توجه خود را روی چگونگی آوردن صلح متمرکز کنند.

ینس ستولتنبرگ، منشی عمومی ناتو حملات اخیر در افغانستان را تقبیح کرده و گفته است که ماموریت حمایت قاطع در کنار مردم افغانستان و نظامیان افغان باقی خواهد ماند.

منشی عمومی ناتو در صفحه تویترش نگاشته است که با مایک پمپیو، وزیر خارجه امریکا "بحث‌های خوبی" در مورد وضعیت امنیتی کنونی داشته است.

آقای ستولتنبرگ افزوده است: "ناتو از تمام تلاش‌های که منجر به صلح در افغانستان شود پشتیبانی کامل می‌کند. من حملات ناگوار اخیر را تقبیح می‌کنم و ناتو متعهد است که به پشتیبانی از نیروهای امنیتی افغان ادامه دهد."

جان بس، سفیر امریکا در کابل ضمن تقبیح این حمله، با خانواده‌های قربانیان آن ابراز همدردی کرده است. آقای بس در صفحه تویترش از اقدام به موقع نظامیان افغان برای از پا در آوردن مهاجمان نیز قدردانی کرده است.

وزارت خارجۀ پاکستان نیز ضمن محکوم کردن این انفجار در کابل، در اعلامیه‌ای گفته است که هیچ راه حل نظامی برای جنگ کنونی در افغانستان وجود ندارد و "اسلام‌آباد از تلاش‌های افغان‌ها برای برقراری صلح در این کشور پشتیبانی"‌ می‌کند.

طالبان در حالی مسوولیت حملۀ دیشب را در کابل به عهده گرفته و حملات شان را در روزهای اخیر برخی از شهر‌ها به شمول مرکز کندز، بغلان و برخی از ولسوالی‌های تخار افزایش داده اند که گفتگوها میان نمایندگان امریکا و طالبان در روزهای گذشته پایان یافته است.

نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور مصالحۀ افغانستان دیشب گفت که در اصول روی توافقنامه با طالبان توافق صورت گرفته است، اما به گفتۀ وی این سند به تاییدی دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده نیاز دارد.