نتایج ۱۵ درصد آزمایشات کووید۱۹ در افغانستان مثبت است - عثمانی

وزارت صحت عامه افغانستان اعلام کرد که نظر به ثبت آمار واقعات مثبت کروناویروس، اکنون این کشور در وضعیت بهتری قرار دارد؛ اما هنوز گردش این ویروس کنترول نشده است.

محمد جواد عثمانی، سرپرست وزارت صحت عامۀ افغانستان روز پنجشنبه ۱۳ اگست (۲۳ اسد) به خبرنگاران گفت که ۷۱.۵ درصد بیماران شفایاب شده و در ۱۴ روز گذشته درصدی معاینات کووید۱۹ در این کشور ۱۵ درصد بوده است.

آقای عثمانی افزود: "هدف ما این است که تعداد واقعات مثبت کرونا در سمپل‌هایی که جمع‌آوری می‌شود، کمتر از پنج فیصد بیاید و این کار امکان‌پذیر است".

سرپرست وزارت صحت عامه افغانستان تاکید کرد که شهروندان این کشور می‌توانند با پوشیدن ماسک، شستن‌ چندین‌بار دست با آب و صابون، رعایت فاصله اجتماعی و اجتناب از اجتماعات، جلو گردش کروناویروس را بگیرند.

همچنان وزارت صحت عامه افغانستان در جریان اواخر هفته گذشته، ۵۱۲۰ نفر را هنگام تدویر لویه جرگه مشورتی، به شمول اعضای لویه جرگه، آزمایش کرده که نتایج ۳۱ نفر آن مثبت بوده است.

این افراد تحت قرنطین و نظارت تیم‌های صحی وزارت صحت عامه افغانستان قرار دارند.

عثمانی تاکید کرد که برای اعضای لویه جرگۀ مشورتی وزارت صحت عامه توصیه کرده است که پس از برگشت به ولایات شان برای دوهفته خود را قرنطین کنند و تحت نظارت تیم‌های صحی قرار بگیرند؛ تا مبادا عامل گسترش کروناویروس شوند.

همچنان در آستانۀ ایام محرم، حکومت افغانستان از برگزارکنندگان مراسم مذهبی می‌خواهد که از تجمع در محیط سربسته خودداری کنند و اجتماعات بزرگ را برپا نکنند.

وزارت صحت عامۀ افغانستان از مرگ نه بیمار مبتلا به کووید۱۹ در چهار ولایت این کشور طی یک شبانه‌روز گذشته خبر داد. با ارقام جدید جان‌باختگان، آمار مرگ و میر ناشی از کروناویروس در افغانستان به ۱۳۶۳ مورد رسید.

همچنان وزارت صحت عامه افغانستان امروز پنجشنبه ۱۳ اگست (۲۳ اسد) اعلام کرد که از مجموع ۵۹۲ واقعه مشکوک کووید۱۹، طی ۲۴ ساعت گذشته، آزمایش ۸۶ مورد آن مثبت تشخیص شده است.

بر بنیاد آمار وزارت صحت افغانستان، رقم مجموع مبتلایان کروناویروس در این کشور به ۳۷هزار و ۳۴۵ نفر افزایش یافت.

معلومات این وزارت نشان می‌دهد که طی همین مدت ۲۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ دوباره سلامتی شان را به دست آورده اند و رقم مجموع بهبودیافتگان کروناویروس در افغانستان نزدیک به ۲۷هزار نفر ثبت شده است.

کروناویروس برای نخستین بار در دسمبر ۲۰۱۹ میلادی در شهر ووهان، مرکز ولایت هوبی چین شیوع یافت و سپس با گسترش در سراسر جهان به همه‌گیری مرگبار تبدیل شد.

بر اساس آمار پوهنتون جانس هاپکینز ایالات متحده امریکا، تا روز پنجشنبه ۱۳ اگست (۲۳ اسد) در سراسر جهان، جان نزدیک به۷۵۰ هزار نفر را گرفته و بیش از ۲۰.۶ میلیون نفر به آن مصاب شده اند.