شریف در نشست سازمان همکاری شانگهای بر ثبات و تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان تاکید کرد

عکس دسته جمعی نمایندگان کشورهای شرکت کننده در بیست‌وسومین نشست سازمان همکاری شانگهای به میزبانی پاکستان، تاریخ ۱۶ اکتوبر ۲۰۲۴

نشست دو روزۀ سازمان همکاری شانگهای به میزبانی پاکستان با تاکید مجدد بر امنیت و ثبات منطقه به ویژه افغانستان، روز چهارشنبه ۱۶ اکتوبر (۲۵ میزان) پایان یافت.

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان، در این نشست از جامعۀ بین‌المللی خواست تا بر طالبان به خاطر تشکیل حکومت فراگیر فشار آورد. او همچنان تاکید کرد که خاک افغانستان نباید برای فعالیت‌های تروریستی علیه کشورهای همسایه کار گرفته شود.

با تاکید بر اهمیت جلوگیری از مبدل شدن افغانستان به لانۀ امن گروه‌های تندرو، شریف خواستار تلاش متحدانه برای حمایت از ثبات و بهبود اقتصاد افغانستان شد.

با آنکه پاکستان همواره ادعا کرده است که تروریستان در افغانستان مستقر بوده و از آنجا حملات خود را علیه کشورهای همسایه طراحی می‌کنند، حکومت طالبان این اتهام را رد کرده و گفته است که به هیچ گروهی اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان علیه کشور دیگری کار بگیرد.

شریف گفت: "در حالیکه جامعۀ جهانی باید برای جلوگیری از بحران بشری و سقوط اقتصادی افغانستان حمایت لازمی را گسترش بخشند، حکومت موقت افغانستان باید گام‌های محکمی در راستای همه شمولی سیاسی بردارد. برای ایجاد مسیرهای پایدار تجارتی و ترانزیتی که به سود همه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای است، ثبات در افغانستان لازمی می‌باشد."

یک روز پیش، پاکستان و چین با نشر اعلامیۀ مشترک خواستار "تلاش‌های هماهنگ جهانی برای ترغیب افغانستان جهت ایجاد یک چارچوب همه شمول سیاسی، دنبال کردن سیاست‌های معتدل و روابط خوب همسایه‌داری" شده بود.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ به عنوان یک پیمان سیاسی، اقتصادی و امنیتی توسط روسیه و چین ایجاد شد. در آغاز چین، روسیه، قزاقستان، قرغیزستان،‌ اوزبیکستان و تاجیکستان عضویت این پیمان را داشتند و هند پاکستان در سال ۲۰۱۷ به آن پیوستند.