در حالی که مکاتب ایران پس از تعطیلات سال نو بازگشایی می شوند، بار دیگر مواردی از تسمم دانش آموزان دختر در مکاتب آن کشور گزارش شده است.
بر اساس گزارش رسانهها، در شماری از مکاتب در سرتاسر ایران، دانش آموزان توسط مواد ناشناختهای که از طریق ساختمانها منتشر میشود، مسموم میشوند.
شماری از قربانیان جهت تداوی به شفاخانههای انتقال یافته و برخی آنان با نفس کوتاهی و سایر مشکلات تنفسی دچار بوده اند.
علی خامنهای، رهبری ایران، گفته است کسانی که مسوول این مسمویت استند، شناسایی و مجازات شوند.
رهبر ایران، در نخستین واکنش به گزارشهای تسمم دانشآموزان دختر در اوایل ماه مارچ سال روان میلادی گفت: "این موضوع یک جنایت بزرگ و غیرقابل اغماض است و اگر کسانی در این ماجرا دست داشته باشند، باید عوامل و مسببین آن به اشد مجازات برسند...همه بدانند اگر کسانی به عنوان عوامل این جنایت شناسایی و محکوم شوند، هیچ عفوی در مورد آنها نخواهد بود، زیرا باید به اشد مجازات برسند تا مایه عبرت دیگران شود."
از اواخر ماه نومبر سال ۲۰۲۲ به اینسو، شماری زیادی از دختران دانشآموز در مکاتب این کشور مسموم شده اند. دانشآموزان مسموم شده که اکثر شان از دلبدی، مشکل تنفسی و سایر مشکلات صحی شکایت داشتند، گفته اند که نخست بویی به مشام شان رسیده و سپس با مشکلات صحی دچار شدند.
رویداد مسمومیت دختران دانشآموز پس از ماه دوم آغاز تظاهرات ضد حکومتی در ایران شروع شد، مظاهراتی که در ماه سپتمبر سال گذشته در پی کشته شدن مهسا امینی، زن ۲۲ سالهٔ کرد ایران، در بازداشت پولیس گشت و ارشاد در سراسر ایران آغاز شد.
تا حالا مشخص نیست که چه کسی مسوول مسمومیت دانشآموزان دختر در ایران است، اما شماری از ایرانیها، شک و تردید دارند که احتمالاََ حکومت آن کشور دست به این کار زده است.
مقامات جمهوری اسلامی عواملی چون دخالت خارجی، عدهای ماجراجو، و عوامل داخلی را پشت این مسمومیتهای سریالی معرفی کردند. با وجود ادعاهای مقامات جمهوری اسلامی، برخی چهرههای شاخص سیاسی در داخل ایران از جمله عبدالحمید اسماعیلزهی مشهور به مولوی عبدالحمید، زهرا رهنورد، و ابوالفضل قدیانی حملات با گازهای ناشناخته به مکاتب اغلب دختران را به حکومت نسبت دادهاند.