سیلاب در ولایات مرکزی افغانستان جان شش نفر را گرفت

عکس آرشیف

مقامات محلی روز چهارشنبه ۲۴ می (سوم جوزا) گفتند که در اثر جاری شدن سیلاب در ولایات مرکزی افغانستان شش نفر جان باخته و ده‌ها خانه ویران شده است.

عبدالوحید حماس، سخنگوی والی طالبان برای ولایت غور گفت که سه زن و یک کودک روز سه شنبه در شهرک فیروزکوه زمانی جان باختند که سیلاب خانه‌شان را با خود برد.

آقای حماس همچنان افزود که یک زن و یک مرد در ولسوالی پسابند این ولایت غرق شدند و بعداً جسد‌های شان پیدا شد. به گفتهٔ او یک نفر دیگر در این ولسوالی هنوز هم مفقود است.

سخنگوی والی غور گفت که از اثر این سیلاب بیش از ۱۰۰ خانه و حدود ۲۰۰ هکتار زمین زراعتی تخریب شده و کانال‌های آبیاری مزارع نیز آسیب دیده اند.

حماس به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "در حال حاضر جزییات بیشتری از خسارات مالی نداریم."

به گفتهٔ سازمان‌های امدادرسان، افغانستان درگیر یکی از بدترین بحران بشری در جهان است و افزون بر آن، تحقیقات نشان می‌دهد که این کشور شدیداً از تاثیرات تغییرات اقلیمی آسیب‌پذیر است.

دفتر اتحادیه اروپا به تاریخ ۱۷ ثور اعلام کرد که افغانستان چهارمین کشور در جهان است که به دلیل تاثیرات تغییرات اقلیم به طور فزاینده‌ای با بحران‌های بشری و حوادث طبیعی مواجه است.

این اداره گفت: "تغییر آب و هوا همه ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما افغانستان در بین آسیب‌پذیرترین کشورهای این تغییر شامل است و در فهرست ۱۸۱ کشور، جایگاه ۱۷۶ را به خود اختصاص داده است. حوادث مکرر مانند خشکسالی و سیلاب‌ها، زندگی افغان‌ها را بیشتر با تهدید مواجه است".

کارشناسان حفاظت از محیط زیست، سیلاب‌های شدید در افغانستان و خسارات جانی و مالی به مردم را از تاثیرات تغییرات اقلیمی دانسته و می‌گویند که به دلیل خشکسالی طولانی در این کشور، به مسایل حفاظت از محیط زیست توجه چندانی نشده است.

پس از آنکه طالبان در اگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شدند، این کشور که از قبل با فقر اقتصادی مواجه و به کمک‌های بین‌المللی متکی بود، بیشتر در بحران اقتصادی فرو رفت.

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا)‌گفته است که در سال روان میلادی ۲۸.۳ میلیون نفر (دو سوم جمعیت افغانستان) برای زنده ماندن به کمک‌های بشری نیاز خواهند داشت، چون این کشور سومین سال متوالی خشکسالی و دومین سال رکود اقتصادی شدید را تجربه می‌کند.

به گفتۀ اوچا در حال حاضر شهروندان افغانستان با سطوح بی‌پیشینۀ عدم مصوونیت غذایی، سوتغذیه و کمبود آب مواجه اند.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانس پرس استفاده شده است.