وزارت خارجۀ ایالات متحده به دفاع از تصمیم این وزارت مبنی بر وضع محدودیت صدور ویزه برای مقامهای طالبان میگوید که طالبان بر تعهدات خود عمل نکرده اند و تا زمانی که آنان به سرکوب زنان و دختران افغان ادامه دهند، با تعزیرات مشابه روبرو خواهند شد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا روز چهارشنبه ۱۲ اکتوبر (۲۰ میزان) در یک نشست خبری در واشنگتن بهبود روابط طالبان با جامعه جهانی را وابسته به عملکرد این گروه با زنان و دختران افغان خواند. او گفت: "ما بار ها این موضوع را گفتیم که سیاست طالبان در قبال زنان و دختران، بی احترامی به حقوق بشر است. تا زمانیکه طالبان به سرکوب زنان و دختران در افغانستان دهند، روابط طالبان با بقیه جهان بهبود نخواهد یافت."
وزیر خارجه ایالات متحده روز سه شنبه، که با روز جهانی فرزند دختر مصادف بود، بر شماری از رهبران طالبان که به سرکوب دختران و زنان افغان متهم اند، محدودیت صدور ویزه وضع کرد.
سخنگوی وزارت خارجه گفت که واشنگتن و متحدان اش سیاستها و عملکرد طالبان را از نزدیک زیر نظارت دارند.
آقای پرایس علاوه کرد: "مشروعیت و حمایتی که طالبان در پی کسب آن از جامعه جهانی اند، بستگی به رفتار آنان، به ویژه احترام آنان به حقوق بشر، آزادیهای اساسی به شمول احترام گذاشتن به زنان، دختران، اقلیتهای مذهبی، اقلیت های قومی و حقوق تمام مردم افغانستان دارد."
وزارت خارجۀ حکومت طالبان وضع محدودیت ویزه بر مقام های این گروه از سوی واشنگتن را مانع در پیشرفت روابط بین افغانستان و امریکا خوانده است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارت در حساب تویترش نگاشته که موضوعات مورد اختلاف بین طالبان و امریکا باید از راه مذاکره حل شود.
آقای بلخی در تویت خود در مورد اعلامیۀ وزارت خارجۀ ایالات متحده نگاشته است: "این اعلامیه در حالی صادر می شود که مقامات بلند پایهٔ دو طرف در هفتهٔ جاری در نشست هایی متعددی در دوحه پیرامون بسیاری از مسایل مورد نظر صحبت کردند. موضوعات مورد اختلاف باید از مجاری دپلوماتیک حل شوند و روی چنین تصامیمی که به نفع دوطرف نباشد باید دوباره غور شود."
در همین حال، سازمان دیدبان حقوق بشر از تصمیم ایالات متحده بر وضع محدودیتهای صدور ویزه استقبال کرده و با نشر گزارش تازه گفته است که با وجود اقدامات سرکوب کننده طالبان در برخی شهرهای افغانستان زنان در خط مقدم مقاومت و اعتراضات در برابر ظلم طالبان قرار گرفته اند.
پس از حملۀ مرگبار اخیر بر مرکز آموزشی کاج در ساحۀ هزاره نشین غرب کابل که منجر به کشته شدن ۵۳ نفر، عمدتاً دانش آموزان دختر شد، زنان در کابل، هرات، بلخ، بامیان، غزنی، ننگرهار و پنجشیر تظاهرات کردند و خواستار توقف حملات بر هزارهها در این کشور شدند. بر اساس گزارش ها، طالبان برای سرکوب معترضان از خشونت کار گرفتند و با استفاده از شلیک های هوایی از گسترش تظاهرات زنان جلوگیری کردند.