ینس ستولتنبرگ، منشی عمومی ناتو گفته است که این پیمان به ماموریت و حمایت از نیروهای افغان ادامه میدهد تا از مبدل شدن افغانستان به خلافت تروریستی داعش جلوگیری کند.
آقای ستولتنبرگ روز دوشنبه ۲۳ نومبر (سوم قوس) در ۶۶مین جلسۀ شورای پارلمانی ناتو گفت: "هیچ یک از متحدان نمیخواهد که دیرتر از ضرورت در افغانستان بماند. اما نمیتوانیم این خطر را بپذیریم که افغانستان یکبار دیگر به سکویی برای دهشت افگنان بینالمللی مبدل شود تا حملات را بر کشورهای مان طراحی و سازماندهی کنند."
دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده هفتۀ گذشته دستور داد که ۲۰۰۰ نظامی امریکایی تا ۱۵ جنوری از افغانستان به امریکا برگردانده شوند. در حال حاضر حدود ۴۵۰۰ نظامی امریکایی در افغانستان مستقر است.
منشی عمومی ناتو با اشاره به کاهش حضور نظامی امریکا در افغانستان و فعالیت های تروریستی داعش در آن کشور گفت: "نمیتوانیم به داعش اجازه دهیم که افغانستان را مرکز خلافت تروریستی خود بسازد که در سوریه و عراق آن را از دست داد."
آقای ستولتنبرگ همچنین گفت که آیندۀ حضور ناتو در افغانستان که در نشست آیندۀ وزیران دفاع این پیمان که در ماه فبروری برگزار خواهد شد، مشخص میشود.
او با دشوار خواندن تصمیمگیری در مورد ادامۀ ماموریت ناتو در افغانستان گفت: "یا باقی میمانیم و بهای ادامۀ ماموریت نظامی را میپردازیم. یا هم ترک میکنیم و خطر از دست رفتن دستآوردهای حاصله و تزلزل روند صلح را میپذیریم."
منشی عمومی ناتو گفت که اکنون زمان پایان بخشیدن ماموریت نظامی در افغانستان نیست: "باید به خاطر داشته باشیم که با هم به افغانستان رفته بودیم و هروقت که فرصت مناسب باشد، با یک روش هماهنگ، باهم از آن کشور باید بیرون شویم."
بر اساس توافقنامۀ ایالات متحده – طالبان که در اواخر فبروری سال روان در قطر امضا شد، در صورتیکه طالبان به تعهدات شان مبنی بر قطع رابطه با گروه های دهشت افگن به شمول القاعده، کاهش خشونت، مذاکرات صلح با حکومت افغانستان پابند بمانند، نیروهای خارجی تا ماه می ۲۰۲۱ از افغانستان بیرون خواهند شد.
اما تا کنون نه مذاکرات صلح میان طالبان و حکومت افغانستان به گونۀ رسمی آغاز شده است و به گفتۀ مقامهای نظامی امریکا، نه هم گروه طالبان روابط خود را با القاعده به گونۀ کامل قطع کرده است.