سال ۲۰۲۳ گرم‌ترین تابستان را در ۲۰۰۰ سال گذشته داشت – تحقیق

بر اساس تحقیق جدیدی که روز سه شنبه ۱۴ می (۲۵ ثور) نشر شد، تابستان سال ۲۰۲۳ در نیم‌کرۀ شمالی زمین، گرم‌ترین تابستان در ۲۰۰۰ سال گذشته بوده است.

دانشمندان می‌گویند که نشانه‌هایی وجود دارد که تغییرات اقلیمی زادۀ دست بشر، منجر به گرمای بی‌پیشنه در کرۀ زمین شده است.

ین اسپر، نویسندۀ این تحقیق و آموزگار علم اقلیم در دانشگاه یوهانیس گوتنبرگ آلمان، به خبرگزاری فرانس‌پرس گفت که تولید فزایندۀ گاز‌های گلخانه‌ای توسط بشر منجر به این وضعیت شده است.

دانشمندان در این تحقیق پس از جمع آوری اطلاعات از سرتاسر نیم‌کرۀ شمالی و بررسی آن پی بردند که از سال ۲۴۶ پس از میلاد تا کنون، ۲۰۲۳ گرم‌ترین تابستان را داشته است.

همچنین دانشمندان پی بردند که سرد‌ترین تابستان در ۲۰۰۰ سال گذشته، حدود چهار درجه سانتی‌گراد در مقایسه با سال ۲۰۲۳ سردتر بوده است.

اسپر گفت که یگانه راه برای جلوگیری از گرم شدن فزایندۀ جو زمین این است که تولید گاز‌های گلخانه‌ای کاهش یابد. او گفت: "هرقدر در این زمینه تاخیر کنیم، کار دشوارتر و پرهزینه‌تر خواهد شد."

یک تحقیق دیگر که آنهم روز سه شنبه در ژورنال طبیعت نشر شد، هشدار داده است که گرمای فزایندۀ زمین سبب خواهد شد که تا سال ۲۰۵۰ میلیون‌ها فرد سالمند در جهان با خطرات ناشی از گرمای شدید روبرو شوند.

بر اساس این تحقیق، همین حالا ۱۴ درصد جمعیت سالمند جهان در گرمای بلندتر از ۳۷.۵ درجۀ سانتی‌گراد به سر برده و با تهدید ابتلا به بیماری‌ها و حتا خطر مرگ روبرو اند و این رقم تا ۲۵ سال دیگر، به ویژه در آسیا و افریقا، به ۲۳درصد افزایش خواهد یافت.

گیاکومو فالچیتا، نویسندۀ این تحقیق و پژوهشگر در مرکز تغییر اقلیم اروپا-مدیترانه، گفت که هرچند سال ۲۰۵۰ اکنون بسیار دور به نظر می‌رسد، اما کسانیکه امروز ۴۰ ساله اند تا آن زمان سالمندان ۶۵ ساله بوده و در مقابل امواج گرما آسیب‌پذیر خواهند بود.

این پژوهشگر امور اقلیم گفت که نمی‌توان از افزایش جمعیت سالمندان و پیرشدن بشر جلوگیری کرد، اما به گفتۀ وی با کاهش گاز‌های گلخانه‌ای می‌توان از معروض شدن نسل‌های سالمند آینده در برابر گرمای شدید تا حدی محافظت کرد.