روستای جینوار که در شمال شرق سوریه موقعیت دارد، یکی از نادر مناقطی است که تنها زنان را در خود جا داده است.
در این روستا بیش از ۳۰ زن با فرزندانشان زندگی می کنند و از طریق زراعت مصارف زندگی خود و فرزندانشان را تهیه می کنند. به گفته ملک روستا، مردان حق زندگی کردن در این قریه را ندارند.
این روستای زنانه در منطقه کرد نشین شمال شرق سوریه موقعیت دارد که در آن گروهی از زنان که به دلیل جنگ و خشونت های خانوادگی در آنجامسکن گزین شده و برای خود و کودکان شان پناهگاه امنی پیدا کرده و زندگی خود را از نو ساخته اند.
جینوار که در بخش غربی منطقه الدرباسیه در شمال شرقی سوریه موقعیت دارد، به زبان کردی به معنی (فضای زنانه ) است.
این روستا در سال ۲۰۱۸ ساخته شده است که شامل ۳۰ خانه است و حالا میزبان ۲۰ خانواده زن و کودکان شان است.
قریهٔ جینوار دارای یک مکتب، یک اکادمی آموزشی، یک نانوایی و چندین قطعه زمین زراعتی کشت شده توسط خود این زنان است که بسیاری از حیوانات اهلی را نیز در خود جا داده است. فرزندان پسر این زنان تا زمان ازدواج شان میتوانند با مادران شان درین روستا زندگی کنند.
در میان باشندگان این روستا، یاسمین احمد ۳۳ ساله خانمی است که پس از طلاق از همسرش شهر حلب را ترک کرد و حالا مدت نزدیک به ۱۵ ماه است که با دختر خردسالش درین روستا زندگی می کند.
یاسمین میگوید که او به طور مستقل با فرزندش زندگی میکند؛ فرزندش را خودش بزرگ می کند و مهارت های زیادی را یاد میگیرد و این یک چیز تازه در زندگی او است. او روزها را با کار در مزرعه سپری و عصرانه وقت خود را با آواز خواندن و رقص کردن با دیگر زنان سپری می کند.
یاسمین احمد گفت: "از زمانیکه اینجا آمدم خیلی تغییر کرده ام. تفاوت زیادی بین اینکه چگونه بودم و حالا چگونه استم، وجود دارد. من حالا یک هدف و آرزوی را در سر دارم. اکنون به زندگی خود و از نو ساختن آن فکر میکنم، بدون هیچ دخالتی یا اینکه کسی من را کنترول کند، زندگی میکنم. حالا میتوانم همانگونه که میخواهم دخترم را تربیت کنم."
روکان یوسف ۳۰ ساله هم روستایی یاسمین، میگوید که در طول ازدواجش بیشتر مورد خشونت خانوادگی قرار گرفته است. او اکنون در یک نانوایی در جینوار کار می کند و با زنان دیگر در بخش کشت و زراعت کمک می کند.
روکان یوسف گفت: "اینجا، خودم را پیدا کردم؛ ارادهام قویتر شد. صبح ها که از خواب بیدار میشوم، همه زنها برای کار در زمین های زراعتی به مزرعه میروند و همه با هم شیرینی تهیه میکنیم. زندگی ما خوب است. من به اینگونه فضا نیاز داشتم و حالا چیزی را که دوست داشتم، پیدا کردم."
یاسمین میگوید ازینکه میتواند با خیال راحت درینجا کار و زندگی کند احساس خوبی دارد.
او گفت: "این روستا بیشتر به کشت و زراعت اهمیت می دهد. این به فایده من است. این کار برایم تجربه خوبی در زمینه کشت و برداشت حاصلات میدهد. من حالا عاشق این زمین ها شده ام. وقتی چیزی را کشت می کنم و موفق می شوم و حاصلات خوب میگیرم، احساس خوبی برایم دست میدهد و از نظر روانی راحت میشوم."
روکان روجا ملک این روستا میگوید قریهٔ آنان ویژه زنان است و مردان اجازه زندگی کردن درآن را ندارند.