طالبان: شاهراه سالنگ پس از سه روز دوباره به روی موترهای مسافربری باز شد

به گفتۀ سخنگوی وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان، در حال حاضر، ریگ و نمک پاشی در ساحات مختلف این شاهراه توسط کارکنان ریاست حفظ و مراقبت سالنگ ها جریان دارد.(عکس ارشیف).

وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان می‌گوید که شاهراه سالنگ که از سه روز پیش به این‌سو، به دلیل برفباری سنگین و طوفان مسدود شده بود، صبح روز دوشنبه ششم جنوری (۱۷ جدی) دوباره به روی موترهای مسافربری باز شد.

محمد اشرف حق‌شناس، سخنگوی این وزارت با نشر خبرنامه‌ای گفت که این شاهراه حوالی ساعت هفت صبح امروز به روی موترهای مسافربری "خورد و بزرگ" باز شده است.

او افزوده است: "پرسونل ریاست حفظ و مراقبت سالنگ‌ها با تلاش‌های شبانه ‌روزی عملیات برف‌روبی شاهراه سالنگ‌ها را شب گذشته تکمیل نمودند. این شاهراه امروز...برای وسایط مسافربری خورد و بزرگ به گونۀ دوطرفه باز گردید."

به گفتۀ سخنگوی وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان، در حال حاضر، ریگ و نمک پاشی در ساحات مختلف این شاهراه توسط کارکنان ریاست حفظ و مراقبت سالنگ ها جریان دارد.

بر اساس معلومات طالبان، شاهراه سالنگ به تاریخ سوم جنوری (۱۴ جدی) به هدف جلوگیری از تلفات انسانی به روی تمامی موترهای مسافربری و باربری مسدود شده بود.

او علاوه کرده است: "ضخامت برف‌ در این شاهراه متفاوت است. در سالنگ شمالی ضخامت برف اخیر به ۴۵ سانتی متر و در برخی نقاط دیگر آن به ۹۷ سانتی متر می‌رسد. همچنان در سالنگ جنوبی ضخامت برف به ۷۸ سانتی و در برخی از مناطق دیگر آن، از مرز یک متر و ۱۶ سانتی گذشته است."

طالبان از تمامی رانندگان این مسیر خواسته اند که در هنگام عبور، ضمن داشتن وسایل و تجهیزات زمستانی، به شمول زنجیر (چین) باید قوانین ترافیکی را مراعات کرده و به رهنمایی‌های موظفین ریاست حفظ و مراقبت سالنگ‌ها توجه جدی کنند.

شاهراه سالنگ دست‌کم ۱۰ ولایت شمال و شمال شرق افغانستان را به مرکز و ولایات دیگر وصل می‌کند. بر اساس اظهارات شاهدان عینی، در حال حاضر صدها موتر باربری در دو سوی سالنگ گیرمانده و طالبان تا حالا دربارۀ بازگشایی این شاهراه به روی موترهای باربری چیزی نگفته اند.

این در حالی است که برفباری‌های سنگین از چهار روز به این‌سو در کم از کم، ۳۳ ولایت افغانستان جریان دارد که به گفتۀ طالبان در اثر این برفباری‌ها افزون بر سالنگ بسیاری از شاهراه‌های عمومی و راه‌های مواصلاتی به روی رفت و آمد مردم مسدود شده است.

برفباری و باران شدید در اکثر ولایات افغانستان در حالی جریان دارد که اخیراً ادارۀ هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) از پیامدهای خشکسالی در افغانستان اظهار نگرانی کرد.

به گفتۀ اوچا با آنکه این کشور در میان ده آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی قرار دارد، آمادگی‌ها برای مقابله با آن در حد صفر است.

بر بنیاد معلومات ملل متحد، حدود ۶۰ درصد مردم افغانستان به زراعت وابسته اند و هرگونه تغییرات در این بخش، بر معیشت و درآمد روزمرۀ آنان تاثیر جدی خواهد داشت و همچنان ادامۀ این وضعیت، سبب ناامنی غذایی و افزایش موارد سوتغذیه خواهد شد.

ملل متحد با ابراز نگرانی تاکید کرده که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که افزایش دما، سبب ذوب شدن یخچال‌های طبیعی و برف در مناطق کوهستانی و دوردست افغانستان خواهد شد و ادامه این وضعیت، روی کاهش آب‌‌ آشامیدنی در شهرها تاثیر خواهد گذاشت.

همچنان ملل متحد پیشبینی کرده که با آغاز فصل کشت و زراعت در بهار پیشرو، بارندگی کاهش خواهد یافت و همچنان درجه حرارت از حد میانگین بیشتر خواهد شد.

بر بنیاد معلومات ملل متحد، تغییرات اقلیمی بر منابع آبی افغانستان تاثیر گذاشته و دسترسی مردم را به آب آشامیدنی دشوار کرده است. به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، با تشدید بحران خشک‌سالی و تغییرات اقلیمی در این کشور، در حال حاضر ۲۱.۲ میلیون نفر در افغانستان به آب آشامیدنی دسترسی ندارند.

به گفتۀ سازمان ملل متحد، ۲۵ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان با شرایط خشکسالی شدید یا فاجعه‌بار مواجه است که بیش از ۵۰ درصد جمعیت را متاثر می‌کند.