حکومت طالبان از اخراج اجباری صدها پناهجوی افغان از ترکیه خبر داد

بر اساس گزارش‌ها، در حال حاضر پناهجویان افغان در ترکیه با مشکلات و اخراج اجباری مواجه اند.

وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان گفته است که در دو روز گذشته، ۳۲۵ پناهجوی افغان، جبراً از ترکیه اخراج شده و دوباره به وطن شان برگشته اند.

این وزارت روز یکشنبه دهم نومبر (۲۰ عقرب) در اعلامیه‌ای گفت که اکثر این پناهجویان افغان توسط پولیس ترکیه از بخش‌های شهر استانبول بازداشت و به گونۀ اجباری از طریق هوا به افغانستان بازگرداننده شده اند.

به گفتۀ این وزارت، در میان این افراد، شمار آنان مدارک قانونی را نیز داشته اند.

عبدالرحمن راشد، معین این وزارت گفته است که برای حل مشکلات مهاجران در ترکیه تلاش می‌کنند.

در اعلامیه به نقل از راشد آمده که گفته است: "با جانب کشور ترکیه در تماس خواهیم شد تا مشکلات مهاجرین افغان حل شود، امارت اسلامی (حکومت طالبان) و این وزارت جهت رسیدن به مشکلات مهاجرین، نمایندگی در ترکیه دارند تا به اسرع وقت به مشکلات مهاجرین رسیدگی صورت گیرد."

بر بنیاد معلومات وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان، این پناهجویان در میدان هوایی کابل از سوی سازمان بین‌المللی مهاجرت کمک مالی دریافت کردند.

پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان، شماری زیادی از شهروندان این کشور به شمول کشورهای همسایه به ترکیه و برخی از کشورهای اروپایی مهاجرت کردند. اما در اکثر این کشورها، به ویژه ترکیه با اخراج اجباری مواجه اند.

بر اساس آمار داده شده، ترکیه در هر هفته صدها پناهجوی افغان را به کشورشان بر می‌گرداند.

این در حالی است که اخراج پناهجویان هنگامی که نظام جمهوری سقوط کرد و طالبان در سال ۲۰۲۱ در افغانستان به قدرت برگشت، تا یک مدتی متوقف شده بود، اما این روند دوباره از سرگرفته شد.

پیش از این دید‌بان حقوق بشر در گزارشی گفته بود که ترکیه ده‌ها هزار پناهجوی افغان را از مرز زمینی‌اش به ایران برگردانده و هزاران پناهجوی دیگر افغان را به افغانستان برگشت داده است.

به گفتۀ این سازمان، ترکیه درخواست حفاظت بین‌المللی این مهاجران را بررسی نمی‌کند یا هم توجه اندک به آن دارد.

ترکیه در حال حاضر میزبان ۳.۷ میلیون مهاجر سوری و بیش از ۴۰۰ هزار مهاجر و پناهجو از افغانستان، عراق و سایر کشورها است. مقامات این کشور به کرات گفته اند که ظرفیت میزبانی مهاجرین بیشتر را ندارند.