حکومت طالبان به اظهارات وزیر دفاع حکومت پاکستان مبنی بر درخواست پول برای انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) از مناطق نزدیک خط دیورند به محلات دیگر واکنش نشان داده و آنرا رد کرده است.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان روز پنجشنبه دوم جنوری (۱۲ جدی) گفت که آنان هیچ پولی برای انتقال اعضای تیتیپی از نزدیک مناطق مرزی به بخشهای دیگر افغانستان درخواست نکرده اند.
خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان مدعی شده است که طالبان برای دور کردن اعضای تحریک طالبان پاکستانی از امتداد خط دیورند، در نزدیکی مرز با آن کشور ده میلیارد روپیه (حدود ۳۶ میلیون دالر) تقاضا کرده بودند.
محمد آصف در مصاحبه با تلویزیون جیو نیوز پاکستان گفته است که پس از برگشت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، به این کشور سفر کرده و با مقامهای این گروه به شمول محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان دربارۀ فعالیت گروههای تروریستی به ویژه تحریک طالبان پاکستانی صحبت کرده بود.
معاون سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به این اظهارات وزیر دفاع پاکستان گفت: "ما این ادعا را رد میکنیم، امارت اسلامی [حکومت طالبان] چنین درخواستی از پاکستان نکرده است، جای افسوس است که مقامات بلندپایه پاکستانی نمیدانم به چه هدفی چنین ادعاهایی را مطرح میکنند."
وزیر دفاع پاکستان همچنان گفته است که زمانی که هیات پاکستانی به مقامات حکومتی طالبان گفت که آنها باید تضمین کنند که جنگجویان تحریک طالبان پاکستانی پس از انتقال از مناطق مرزی، دوباره به این محلات بر نمیگردند، طالبان در این مورد سکوت کردند.
این در حالی است که پیش از این نیز گزارشهای به نشر رسیده بود که مقامهای پاکستانی در این مورد با طالبان بحث و گفتگو کرده و آنان خواستار دور کردن اعضای تحریک طالبان پاکستانی، که طالبان آنها را مهاجران پاکستانی میدانند، از مناطق مرزی شده بودند.
پیش از این نیز حکومت طالبان گفته بود که تصمیم دارد شبهنظامیان تحریک طالبان پاکستان را از ولایات همجوار خط دیورند به سایر ولایات افغانستان منتقل کند تا به نگرانیهای امنیتی پاکستان رسیدگی شود.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به تاریخ چهارم جون سال گذشته به صدای امریکا تایید کرد که طرح انتقال و اسکان مجدد هزاران پناهجوی وزیرستانی از امتداد خط دیورند به ولایتهای مرکزی داخل افغانستان آماده شده است.
مجاهد افزود که بیشتر این مهاجران در حال حاضر در برخی از مناطق مرزی به شمول ولایتهای خوست و کنر به سر میبرند. او گفت: "برای اطمینان از اینکه آنها به ساحات مرزی دسترسی نداشته باشند و به حوادث خشونتآمیز و اقدامات دیگری در پاکستان دست نزنند، امارت اسلامی [حکومت طالبان] قصد دارد تا آنان را در ولایات دوردست افغانستان اسکان مجدد دهد."
وزیر دفاع پاکستان در حالی این اظهارات را مطرح کرده است که هفته گذشته، نظامیان پاکستانی بخشهای از ولسوالی برمل ولایت پکتیکا را بمباران کردند که بر اساس اظهارات مقامهای طالبان، در این حملات کم از کم ۴۶ نفر که اکثر آنان مهاجران وزیرستانی بوده اند کشته شدند.
وزارت خارجۀ پاکستان روز پنجشنبه ۲۶ دسمبر (ششم جدی) برای نخستینبار، انجام حملات هوایی نظامیان پاکستانی را بر افغانستان تایید کرد و گفت که این حمله به خاطر خنثا کردن "تهدیدات به امنیت شهروندان پاکستان" در ساحات مرزی افغانستان "علیه تروریستان" انجام شد.
همچنان پس از این رویداد، وزارت دفاع حکومت طالبان گفت که حملات هدفمند را در آنسوی خط دیورند در انتقام به حملات هوایی اخیر نظامیان پاکستانی بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا راه اندازی کرده است.
این وزارت به تاریخ ۲۸ دسمبر (هشتم جدی) با نشر پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشت که این حملات بر چندین "مراکز و مخفیگاه عناصر شریر و حامیان آنها" در آن سوی خط دیورند انجام شده است.
وزارت خارجۀ حکومت طالبان در واکنش به این حمله، به تاریخ ۲۵ دسمبر (پنجم جدی) شارژدافیر پاکستان مقیم کابل را احضار کرده و دفاع از حریم افغانستان را "خط سرخ" حکومت طالبان خواند. این وزارت با اشاره به حملات هوایی پاکستان گفت که "چنین اقدامات بیمسوولیت" که "به هیچ صورت قابل قبول" نیست "پیامد حتمی" دارد.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان، روز پنجشنبه در مراسمی به مناسبت چهل و پنجمین سالروز تهاجم قشون سرخ اتحاد شوروی بر افغانستان، به پاکستان گوشزد کرد که از ایستادگی افغانها در مقابل تهاجم اتحاد جماهیر شوروی بر افغانستان باید درس بگیرند.