طالبان به وزیر دفاع روسیه: کشورهای منطقه اجازه ندهند که تخریب‌کاران وارد افغانستان شوند

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان (راست) و سرگی شویگو، وزیر دفاع روسیه

حکومت طالبان اظهارات اخیر وزیر دفاع روسیه را در مورد فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان رد کرده و مدعی شده است که هیچ تهدیدی از افغانستان متوجه منطقه و جهان نیست.

سرگی شویگو، وزیر دفاع روسیه، روز چهارشنبه ۲۹ اپریل در نشست وزیران دفاع سازمان همکاری شانگهای که در هند برگزار شده بود، موجودیت برخی گروه‌های تروریستی را در افغانستان تهدید عمده برای کشورهای همسایه و منطقه عنوان کرد.

شویگو گفت: "چندین گروه تندرو افراطی که در قلمرو افغانستان ریشه دارند، تهدید عمده را متوجه کشورهای همسایه کرده و ایده‌ها و تلاش‌های خود را به پیش می‌برند. از نظر ما، موضوع افغانستان باید در اجندای سازمان همکاری شانگهای حفظ شود. تنها همکاری گستردهٔ بین‌المللی و منطقوی می‌تواند اقدامات برای فایق آمدن بر چالش‌های فراروی افغانستان را تسهیل بخشد."

در واکنش به این اظهارات وزیر دفاع روسیه، گروه طالبان با نشر اعلامیه‌ای گفته است از زمانیکه این گروه در افغانستان مسلط شده است،‌ نه تنها هیچ تهدیدی از افغانستان متوجه منطقه و جهان نبوده، بلکه به ادعای این گروه ''مبارزهٔ قاطع با گروه داعش'' صورت گرفته است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، روز یکشنبه ۳۰ اپریل (دهم ثور) اعلامیه‌ای را به زبان‌های دری، پشتو و انگلیسی در تویتر نشر کرده که در آن از کشورهای منطقه خواسته شده است تا "جلو آنعده اتباع خویش را بگیرند که در تلاش داخل شدن به افغانستان به خاطر فعالیت‌های تخریبی استند."

در این اعلامیه ادعا شده است که "چند رویداد ناامنی اخیر در افغانستان از سوی شماری از اتباع کشورهای منطقه انجام شده است" اما در این اعلامیه از اتباع هیچ کشوری نام برده نشده است.

هند که ریاست دوره‌ای سازمان شانگهای را به عهده دارد، از کشورهای عضو این پیمان خواست تا بر ضد تروریزم در منطقه مبارزهٔ مشترک کنند.

همسایگان افغانستان که شماری از آنها عضویت پیمان همکاری شانگهای را دارند، همواره از فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان و تهدید ناشی از آن فراتر از مرزهای افغانستان ابراز نگرانی کرده اند. اما طالبان همواره این نگرانی‌ها را بی‌بنیاد خوانده و ادعا کرده اند که هیچ تهدیدی از افغانستان متوجه کشورهای همسایه نیست.

هرچند از زمان مسلط شدن طالبان بر افغانستان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ تا کنون چندین حملهٔ فرامرزی راکتی از افغانستان به کشورهای همسایهٔ شمالی آن صورت گرفته است که گروه داعش مسوولیت آن را به دوش گرفته است.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ به عنوان یک پیمان سیاسی، اقتصادی و امنیتی ایجاد شد. در آغاز چین، روسیه، قزاقستان، قرغیزستان،‌ اوزبیکستان و تاجیکستان عضویت این پیمان را داشتند و هند پاکستان در سال ۲۰۱۷ به آن پیوستند.