طالبان ده‌ها جسد بی‌هویت را در کابل به خاک سپرده ‌اند

دفن ده‌ها جسد بی‌هویت در کابل

شاروالی کابل تحت اداره طالبان می‌گوید که در جریان سه ماه گذشته، ۱۴۴ جسد بی‌هویت را دریافت و به خاک سپرده است.

بخش مطبوعاتی این اداره ناوقت روز یکشنبه ۱۲ فبروری (۲۳ دلو) با فرستادن پیامی به خبرنگاران گفت که در تازه‌ترین مورد، روز گذشته ۳۰ جسد بی‌هویت را در یکی از قبرستان‌های کابل دفن کرده اند.

شهرداری کابل در این مورد جزییات بیشتر نداده، اما تاکید کرده است که به تازگی برخی از اجساد را از زیر پل سوخته شهر کابل، بزرگترین محل بود و باش معتادان، بیرون کشیده است.

این اداره حکومت طالبان برگزاری مراسم خاک‌سپاری اجساد بی‌هویت را از مسوولیت‌های‌ خود عنوان کرده و گفته است که اجساد یافت شده از بخش‌های این شهر، پس از تشخیص توسط "طب عدلی و صدور جواز" به خاک سپرده می‌شود.

طالبان همچنان از ساخت یک قبرستان برای دفن اجساد بی‌هویت در منطقه موسهی از مربوطات حوزه بیستم امنیتی شهر کابل خبر داده و گفته است: "ساخت قبرستان‌ها به شکل معیاری یکی از اولویت‌‌های ‌کاری مسوولان شهرداری کابل بوده که قرار است در زون‌‌های مختلف شهر به کار عملی آن‌ها یکی پی دیگر اقدام گردد."

طالبان پس از حاکمیت مجدد شان بر افغانستان، عفو عمومی در این کشور اعلام کردند، اما پیش از این، گزار‌ش‌های به نشر رسید که افراد این گروه در برخی ولایات دست به کشتار انتقام‌جویانه و فراقانونی نیروهای امنیتی، مقامات حکومت پیشین و شماری از افراد به اتهام عضویت در گروه داعش و جبهه مقاومت ملی افغانستان زده اند.

این در حالی است که دو روز پیش، افراد مسلح ناشناس، حسن‌رضا هزاره، عضو اردوی ملی پیشین افغانستان را در غرب کابل با ضرب گلوله کشتند.

محمد رادمنش، سخنگوی پیشین وزارت دفاع افغانستان، در صفحه فیسبوک‌اش مدعی شده است که این نظامی پیشین توسط طالبان کشته شده و آنان جسد او را گروگان گرفته اند.

رادمنش که در حال حاضر در بیرون از افغانستان به سر می‌برد، افزوده است: "متاسفانه بی‌ واسطه‌ترین افراد اردوی سابق افغانستان به بهانه‌های مختلف در کشور دستگیر، شکنجه و کشته می‌شوند."

طالبان تا اکنون در این مورد ابراز نظر نکرده اند. اخیراً نشریهٔ واشنگتن اکزماینر در گزارشی گفته است که رهبران این گروه خاموشانه روند تهیهٔ فهرست کشتن "دشمنان" باقی ماندهٔ خود را تهیه می‌کنند.

به گفتۀ این نشریه، گزارش‌ها می‌رساند که طالبان از بزرگان قریه‌ها و وکلا خواسته اند تا فهرست افرادی را تهیه کنند که با اردوی پیشین افغانستان کار کرده یا از خارجی‌ها در این کشور حمایت کرده اند.

پیش از این نیز، ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، از کشتار فراقانونی، شکنجه، و کوچ اجباری در برخی ولایات توسط طالبان ابراز نگرانی کرده بود.

اما مقامات این گروه در گذشته گفته بودند که رهبر طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، عفو عمومی را اعلام کرد و از این رو آنان با هیچ کسی دشمنی ندارند.