مذاکرات بین الافغانی؛ طالبان تیم مذاکره کنندهٔ خویش را انتخاب کردند 

آژانس خبررسانی اسوشیتد پرس به روز یک شنبه ۲۳ اگست (دوم سنبله) گزارش داد که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر گروه طالبان تیم مذاکراه کنندهٔ این گروه را نهایی کرده است.

براساس این گزارش، این تیم ۲۰ عضو دارد که ۱۳ تن از آنان اعضای شورای رهبری این گروه اند.

گفته شده است که این تیم مذاکره کننده در مذاکرات بین الافغانی صلاحیت تصمیم گیری را دارد.

شیر محمد عباس ستانکزی که تیم مذاکره کنندهٔ گروه طالبان را رهبری می‌کند به اسوشیتدپرس گفته است که این تیم صلاحیت تعیین اجندا، اتخاذ تصامیم در مورد ستراتیژی و حتی امضا توافقنامه‌ها را با "رهبریت سیاسی حکومت افغانستان" خواهد داشت.

عباس ستانکزی به اسوشیتد پرس گفت که در آیندهٔ نزدیک برای مذاکرات آماده خواهند شد و از امریکا خواست تا "جانب دیگر" (حکومت افغانستان) را به رهایی زندانیان متقاعد سازد و مذاکرات را آغاز کنند.

بر اساس این گزارش، ملا عبدالغنی برادر که به تاریخ ۲۹ فبروری توافقنامهٔ صلح با ایالات متحده را امضا کرد، منحیث رییس سیاسی دفتر طالبان در قطر باقی خواهد ماند.

مذاکرات بین الافغانی که قرار بود به تاریخ ۲۰ اگست آغاز شود به دلایل مختلف به تاخیر افتاده است.

تعیین نقشهٔ راه برای افغانستان پس از جنگ، آتش‌بس دایمی، تامین حقوق اقلیت‌ها و زنان، تعدیل در قانون اساسی و تعیین سرنوشت ده‌هاهزار طالبان مسلح از اهداف مذاکرات بین الافغانی خوانده شده است.

به دلیل تکمیل نشدن روند رهایی زندانیان، به ویژه ۴۰۰ زندانی طالبان که به ارتکاب جرایم سنگین مجرم شناخته شده بودند، مذاکرات بین‌الافغانی آغاز نشده است.

لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان به آزادی این زندانیان رای داد، اما روند رهایی آنان پس از آزادی ۸۰ زندانی متوقف شد.

بر اساس معلومات ریاست جمهوری افغانستان در جمع ۴۰۰ زندانی طالبان، ۱۵۶ تن از محکومین قاچاق مواد مخدر و ۵۶ فردی که محکوم به اعدام بودند، شامل است.

فرانسه و آسترالیا گفته اند که شماری از این ۴۰۰ زندانی در کشتار شهروندان این دو کشور دست دارند و هر دو از حکومت افغانستان خواسته اند تا این زندانیان را رها نکند.

حکومت افغانستان گفته که رهایی زندانیان باید دوطرفه باشد و گروه طالبان باید اسیران نیروهای امنیتی را از بند آزاد کنند.

بر اساس توافقنامۀ صلح امریکا-طالبان که به تاریخ ۲۹ فبروری در قطر امضا شد، حکومت افغانستان باید ۵۰۰۰ زندانی طالبان را رها کرده و طالبان نیز ۱۰۰۰ اسیر دولت را از بند رها کنند.

حکومت افغانستان و گروه طالبان می‌گویند که این روند را تکمیل کرده اند.