یک مقام وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان از عدم توجۀ ادارهٔ آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) نسبت به منار جام در ولایت غور انتقاد کرده و گفته است که احتمال فروریختن این بنای تاریخی در آینده وجود دارد.
عتیقالله عزیزی، معین فرهنگ و هنر این وزارت در سفر به ولسوالی شهرک ولایت غور گفت: "سیلابهای مدهش اخیر از سمت رودخانه جام، آسیب زیادی به این بنای باستانی وارد نکرده است، اما خطر [تخریب منار جام] به دلیل سیلابها و حوادث طبیعی در آینده وجود دارد."
منار جام در ولایت غور افغانستان با بیش از ۸۰۰ سال قدمت تاریخی روز به روز به دلیل بیتوجهی مسوولان و حوادث طبیعی در معرض خطر فروریختن است.
منار خشتی جام در ساحۀ جام ولسوالی شهرک غور موقعیت دارد. این منار با داشتن ۶۵ متر ارتفاع پس از منار قطب دهلی نو، دومین منار خشتی جهان است که در زمان سلطنت سلطان غیاث الدین غوری ساخته شد.
ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت غور در اعلامیهای به نقل از عزیزی نگاشته است که یک تیم فنی مشترک از چندین وزارت مسوولیت گرفته تا برنامهای را برای استحکام این منار تاریخی راه اندازی کند.
این مقام طالبان همچنان گفته است که حفاظت از منار جام مسوولیت ادارهٔ آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) است و این اداره تا کنون به مسوولیتهای خود توجه لازم نکرده است. او از یونسکو خواست که باید برای جلوگیری از خطر فروریزی منار جام غور تلاش کند.
پیش از این، برخی از باشندگان ولایت غور با نشر ویدیوهایی از سرازیر شدن سیلابها در این محل، گفته بودند که آب به تهداب این منار تاریخی رسیده و بخشهایی آن را تخریب کرده است.
به گفتۀ باشندگان غور، حفاظت از این منار تاریخی از توان حکومت طالبان خارج است و در صورت عدم توجه سازمانهای بینالمللی، منار جام در برابر حوادث طبیعی بیش از این مقاومت نکرده و سقوط خواهد کرد.
پیش از این، مقامهای محلی طالبان در غور نیز گفته بودند که آنان در قسمت بازسازی این منار تاریخی و حفاظت از آن به هدف جلوگیری از فروریزی ناتوان استند.
منار جام غور در سال ۲۰۲۲میلادی ثبت میراثهای فرهنگی جهان در سازمان یونسکو شد. با آنکه این منار بخشی از میراثهای جهانی است، براساس سروی که در اواخر دهۀ ۱۹۷۰میلادی صورت گرفته، این منار ۲۵درجه میلان پیدا کرده است.
منار جام غور در ۷۰ کیلومتری شهر فیروزکوه و درهای واقع شده که رفتن به این ساحه با دشواریهای زیادی همراه است.