ده رویداد عمده در جنگ میان اسراییل و حماس در نوار غزه

شهر غزه

جنگ میان اسراییل و حماس در نوار غزه به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته پس از آن آغاز شد که تندروان این گروه بر جنوب اسراییل حمله کردند.

پس از حملهٔ هفتم اکتوبر، اسراییل حملات زمینی و هوایی شدید را در نوار غزه آغاز کرد. به گفتهٔ وزارت صحت غزه از آغاز حملات اسراییل تا حالا ۲۲ هزار ۶۰۰ نفر که اکثر شان زنان و کودکان اند، کشته شده اند.

خبرگزاری فرانس پرس به ۱۰ رویداد عمده در جنگ تقریباََ سه ماهه‌ میان اسراییل و حماس در نوار غزه نظر انداخته است، رویداد‌ها و حملاتی که موجی از تکان‌ها را در سراسر منطقه بر انگیخته است.

هفتم اکتوبر، حملهٔ حماس بر جنوب اسراییل
به تاریخ هفتم اکتوبر که مصادف به سوکوت، جشن مذهبی یهودیان است، جنگجویان حماس در طلوع آفتاب از نوار غزه به جنوب اسراییل رخنه کردند و حملات مرگبار را انجام دادند.

آنان غیرنظامیان را در جاده‌ها، خانه‌های شان ودر محل برگزاری یک جشنوارهٔ موسیقی که در صحرا برگزار شده بود، به رگبار گلوله بستند. جنگجویان این گروه همچنین بر پایگاه‌های نظامی اسراییل حمله کردند.

این بدترین حمله در تاریخ اسراییل به شمار می‌رود. در جریان این حمله، گروه حماس بین ۲۴۰ تا ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند و از آن جمله ۱۲۹ نفر آنان هنوز هم در اسارت حماس به سر می‌برند.

پس از این حملهٔ مرگبار، اسراییل تعهد کرد تا گروه حماس را نابود کند و حملات هوایی و زمینی اسراییل هنوز هم بر نوار غزه ادامه دارد.

۱۳اکتوبر خروج مردم از شمال غزه
اسراییل به تاریخ ۱۳ اکتوبر از غیرنظامیان خواست تا در مدت ۲۴ ساعت شمال غزه را ترک کنند و به جنوب غزه بروند. اسراییل شمال غزه را که شامل شهر غزه می‌شود، منطقه جنگی اعلام کرد.

صدها هزار فلسطینی در حالی به سمت جنوب غزه فرار کردند که شمال این منطقه با خاک یکسان می‌شد.

۱۷ اکتوبر، حمله بر شفاخانه
به تاریخ ۱۷ اکتوبر انفجاری در پارکینگ شفاخانهٔ الاهلی غزه رخ داد که ده‌ها کشته برجا گذاشت.

حماس، اسراییل را متهم به این حمله قلمداد کرده، اما اسراییل گفته است که حملهٔ راکتی گروه جهاد اسلامی، یک گروه تندرو فلسطینی، این شفاخانه را سهواََ آماج قرار داده است، ادعای که ایالات متحده از آن حمایت کرده است.

۲۷ اکتوبر، ورود تانک‌های اسراییل به نوار غزه

اسراییل به تاریخ ۲۷ اکتوبر حملات تهاجمی زمینی خود را بر نوار غزه آغاز کرد و تانک‌های آن کشور وارد نوار غزه شد. نیروهای اسراییلی جنگ شان را در شهر غزه ادامه می‌دهند.

۱۵ نومبر و انتقاد‌ها از حمله بر شفاخانه
نیرو‌های اسراییل به تاریخ ۱۵ نومبر حمله‌ٔ را بر شفاخانهٔ الشفا که بزرگترین مرکز طبی غزه است انجام داد. پس از اتمام شدن غذا، مواد سوخت و بیهوشی، اجساد کشته شدگان در این شفاخانه انباشته شده بود.

این حمله موجب انتقاد‌های شدید بین المللی شد، اما اسراییل ادعا کرد که حماس یک مرکز فرماندهی را از زیر این شفاخانه مدیریت می‌کرد، اتهامی که از سوی حماس رده شده است.

۲۴ اکتوبر، آتش‌بس موقت و مبادلهٔ گروگان‌ها
اسراییل و گروه حماس به تاریخ ۲۴ نومبر به آتش‌بس موقت یک هفته‌ای توافق کردند. در این مدت، حماس ۸۰ نفر را آزاد کرد و در مقابل اسراییل نیز ۲۴۰ زندانی فلسطینی را از بند آزاد کرد. در جریان هفت روز آتش بس، اسراییل همچنین اجازه داد تا کمک‌های بشری به نوار غزه انتقال یابد.

حماس همچنین ۲۵ گروگانی را که اکثر شان کارگران تایلندی بودند آزاد کردند. آزادی این کارگران بخشی از توافق میان اسراییل و حماس نبود.

چهارم دسمبر، ورود تانک‌ها به جنوب غزه
پس از آن که جنگ میان اسراییل و حماس از سر گرفته شد، نیروهای اسراییلی حملات شان را بر ضد حماس در جنوب غزه گسترش دادند، منطقه‌‌ای که نسبتاََ امن پنداشته می‌شود.

ده‌ها تانک اسراییل به تاریخ چهارم دسمبر وارد جنوب غزه شدند، منطقه‌ای که بی‌جا شدگان فلسطینی در آنجا به سر می‌برند

هشتم دسمبر، امریکا قطعنامه شورای امنیت را ویتو کرد
ایالات متحده به تاریخ هشتم دسمبر قطعنامه‌ شورای امنیت را ویتو کرد که خواهان آتش‌بس فوری در نوار غزه شده بود. امریکا این قطعنامه را در حالی ویتو کرد که جامعهٔ بین المللی به طور فزاینده‌ای از وضعیت در غزه سرو صدا بلند کرد و خواهان پایان عملیات تهاجمی اسراییل در نوار غزه شد.

دو هفته پس از آن، واشنگتن قطعنامه‌ای را تصویب کرد و خواهان کمک‌های بیشتر به نوار غزه شد، اما نخواست تا جنگ در غزه متوقف شود.

۱۸ دسمبر، ایجاد ایتلاف در بحیرهٔ سرخ
ایالات متحده به تاریخ ۱۸ دسمبر از ایجاد ایتلافی بین المللی خبر داد تا مانع حملات شورشیان حوثی یمن بر کشتی‌های تجارتی در بحیرهٔ سرخ شود. این شورشیان از حمایت ایران برخوردار اند.

لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحده، گفت که تشکیل این ایتلاف چند ملیتی به خاطر محافظت تجارت در بحیرهٔ سرخ است. به گفتهٔ آستن،‌ کشور‌هایی مانند بریتانیا، بحرین، کانادا،‌ فرانسه، ایتالیا،‌ هالند، ناروی،‌ کشور افریقایی سیشل و اسپانیا در این ماموریت اشتراک می‌کنند.

حوثی‌ها که کنترول بخش اعظم یمن از جمله صنعا، پایتخت آن کشور، را در دست دارند، تهدید کرده اند که تا زمان توقف عملیات اسراییل علیه حماس، به حملات خود علیه کشتی‌هایی که عازم بنادر اسراییل می‌شوند، ادامه خواهند داد.

دوم جنوری، معاون رهبر حماس کشته شد
مقام‌های حماس و گروه حزب‌الله لبنان گفته اند که صالح العاروری، یک رهبر ارشد گروه حماس، و شش عضو دیگر این گروه، در یک حملهٔ میزایلی در جنوب بیروت، پایتخت لبنان، کشته شدند.

پس از حملات تهاجمی اسراییل بر ضد گروه حماس در نوار غزه، العاروری، عالی‌ترین مقام حماس بود که در حمله‌‌ای میزایلی کشته شده است. اسراییل نه مسوولیت این حمله را بر عهده گرفته و نه آنرا رد کرده است.