مقامهای طالبان از سرازیر شدن سیلابها در برخی از ولایات افغانستان به ویژه در ولایت بغلان خبر داده و گفته اند که تنها در ولایت بغلان دستکم ۷۲ جان باخته اند.
هدایتالله همدرد، روز جمعه ۱۰ می (۲۱ ثور) به صدای امریکا گفت که در میان قربانیان این حوادث طبیعی زنان و کودکان نیز شامل اند. آقای همدرد اضافه کرد که این آمار ابتدایی است و ممکن است که تلفات ناشی از این سیلابها در بخشهای این ولایت افزایش یابد.
گفته میشود که بیشتر این سیلابها در ولسوالیهای بغلان مرکزی، برکه و نهرین سرازیر شده که در اثر آن دهها خانه تخریب و از سرنوشت شماری دیگر از باشندگان محل خبری نیست.
این مقام محلی طالبان اضافه کرد که در این حوادث طبیعی دهها نفر زخمی شده اند که بیشتر آنان برای درمان به شفاخانهها و مراکز صحی انتقال داده شده اند.
در این حال، شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت حکومت طالبان، با فرستادن پیامی به خبرنگاران گفت که تیمهای صحی در بخشهای ولایت بغلان حضور دارند و تلاشهای آنان برای رسیدگی به مجروحین ادامه دارد.
امرخیل شمار دقیق تلفات ناشی از این سیلابها در بغلان را مشخص نکرده، اما افزود که اجساد شماری از زنان، کودکان و مردان به شفاخانۀ مرکزی پلخمری، مرکز ولایت بغلان منتقل شده است.
یک باشندۀ ولایت بغلان که از ذکر نامش در گزارش خودداری کرد به صدای امریکا گفت که سیلابهای عصر امروز به وقت محل باشندگان این ولایت را غافلگیر کرده و سبب تلفات مردم شده است.
او اضافه کرد که تنها در منطقه "کوتل شیخ جلال" که در بین ولسوالیهای نهرین و بغلان مرکزی قرار دارد، دهها خانه تخریب شده و در اثر این سیلابها دهها نفر کشته و ناپدید شده اند.
این باشنده ولایت بغلان با انتقاد از مقامهای طالبان در بغلان گفت که تا کنون هیچ رسیدگی برای باشندگان محل در این روستا نشده و مردم در فضای باز و در وضعیت ناگوار به سر میبرند.
این در حالی است که از روز گذشته به اینسو بارندگیهای شدید در شماری از ولایات سرازیر شده و افزون بر بغلان، سیلابها در بدخشان، هرات و غور از باشندگان این ولایتها قربانی گرفته است.
هرچند تا کنون شمار دقیق این تلفات این حوادث طبیعی در بخشهای افغانستان مشخص نشده، اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان با نشر اعلامیهای با بستگان قربانیان ابراز غمشریکی کرده است.
مجاهد افزوده که در اثر این سیلابها، دهها نفر به شمول زنان، کودکان و مردان در این ولایتها جان باخته و صدها خانه ویران شده است.
سخنگوی حکومت طالبان اضافه کرده که آنان برای رسیدگی به مجروحین و نجات سیلاب زدگان، تیم های امدادی روان میکنند.
سازمان ملل متحد هشدار داده است که "افغانستان نوسانات جوی شدیدی را تجربه میکند".
پس از چهار دهه جنگ، این کشور در میان کشورهایی قرار دارد که کمترین آمادگی را برای رویارویی با رویدادهای شدید جوی و آفات طبیعی دارند. کارشناسان میگویند که به دلیل تغییرات اقلیم، این رویدادها بیشتر و شدیدتر می شوند.
افغانستان که مردم آن با فقر دست و پنجه نرم میکنند، از سالها به اینسو علاوه بر چندین دهه جنگ، از آفات طبیعی از جمله سیلاب، خشکسالی و زلزله متاثر شده است.
در اکتوبر سال گذشته، چندین زلزله در ولایت هرات و ولایتهای همجوار آن رخ داد که در اثر آن نزدیک به ۱۵۰۰ نفر جان باختند.
کم از کم ۲۵ نفر در ماه فبروری در شرق افغانستان بر اثر لغزش زمین جان باختند و حدود ۶۰ نفر در ماه مارچ در اثر موج بارانهای شدید سه هفتهای کشته شدند.