وزارت خارجهٔ ایتالیا روز جمعه ۲۷ دسمبر (هفتم جدی) دستگیری یک خبرنگار ایتالیایی در ایران را غیرقابل قبول خواند و این اقدام تهران را محکوم کرد و خواهان آزادی فوری این روزنامهنگار شده است.
در همین حال، رسانهای که سیسلیا سالا را استخدام کرده است، گفت که این خبرنگار در سلول انفرادی زندان اوین در بازداشت به سر میبرد.
وزارت خارجهٔ ایتالیا با نشر اعلامیهای گفته است که سیسلیا سالا به تاریخ ۱۹ دسمبر در تهران، پایتخت ایران، دستگیر شده است. این وزارت همچنین گفته است که پاولا آمادعی، سفیر ایتالیا، در تهران، اوایل روز جمعه با این خبرنگار ملاقات کرده است.
در همین حال، جودو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا، در رسانهٔ اجتماعی ایکس بازداشت این خبرنگار را "غیرقابل قبول" خواند و گفت کرد که کشورش از "اقدامات سیاسی و دپلوماتیک در سطح بالا" برای آزادی او استفاده خواهد کرد.
رسانه چورا (Chora Media) ناشر پادکستی که این خبرنگار برای آن فعالیت میکرد، گفته است این روزنامهنگار به تاریخ ۱۲ دسمبر با ویزهٔ روزنامهنگاری به ایران سفر کرد و قرار بود به تاریخ۲۰ دسمبر به ایتالیا برگردد.
اما او به تاریخ ۱۹ دسمبر ساکت شد و سوار پرواز خود نشد. اندکی بعد او با مادرش تماس گرفت و گفت که دستگیر شده است.
رسانهٔ چورا با نشر اعلامیهای گفت: "او به زندان اوین منتقل شد، جایی که مخالفان در آنجا نگهداری میشوند و دلیل دستگیری او هنوز رسمی نشده است."
این رسانه همچنین گفته است که سالا برای روزنامه ایتالیایی" IlFoglio" نیز کار میکرد که میگوید او در ایران بوده تا درباره کشوری که میشناسد و دوست دارد گزارش دهد. رسانه چورا گفته است:"روزنامهنگاری نباید جرم باشد، حتا در کشورهایی که همه آزادیها را سرکوب میکنند و تاکید کرد که تلاش برای آزادی این روزنامهنگار ادامه خواهد یافت."
رسانهٔ چورا گفته است که تا حالا به این امید پرونده سالا را علنی نکرده است که او به زودی به خانه بازگردانده شود. این رسانه همچنین خواهان آزادی فوری وی شد.
وزارت خارجه ایتالیا تاکید کرده که پرونده را به دقت دنبال میکند و با مقامات ایرانی برای روشن شدن وضعیت و شرایط بازداشت سالا همکاری میکند.
بر اساس گزارشها، سالا که ۲۹ سال سن دارد، موفق شده است دو تماس تیلفونی با بستگان خود برقرار کند.
صفحه اینستاگرام این روزنامهنگار با بیش از ۴۰۷ هزار دنبالکننده نشان میدهد که او طی سالهای اخیر به ایران سفر کرده و تصاویری از اعتراضات "زن، زندگی، آزادی" و زخمیشدگان آن به اشتراک گذاشته است.
کارشناسان سیاسی معتقدند که جمهوری اسلامی ایران شهروندان خارجی و دو تابعیتی را با اتهامات بیاساس بازداشت میکند و از آنها به عنوان ابزار چانهزنی سیاسی استفاده مینماید، به گونهای که این افراد عملاً به گروگان گرفته میشوند.