سازمان حفاظت از کودکان (Save the Children) میگوید که همزمان با افزایش فقر و گرسنگی در افغانستان، شمار کودکان مبتلا به سوتغذیه در این کشور ۴۷ درصد افزایش یافته است.
این سازمان ناوقت روز دوشنبه ۳۱ اکتوبر (نهم عقرب) با نشر گزارشی گفت که یافتههای آنان نشان میدهد که از جنوری امسال به اینسو، شمار مبتلایان بیماری سوتغذیه که به کلینکهای این سازمان مراجعه کردند، ۴۷ درصد افزایش یافته است.
به گفتۀ این سازمان: " تقاضا برای ارایۀ خدمات درمان سوتغذیه در ماههای اخیر افزایش یافته است، زیرا خانوادهها برای مقابله با بدترین بحران گرسنگی در افغانستان تلاش میکنند."
در گزارش آمده است که در ماه جنوری ۲۰۲۲میلادی، ۵۷ تیم صحی سیار این سازمان حدود ۲۵۰۰ کودک مبتلا به سوتغذیه را بستری و درمان کردند، در حالی که در ماه سپتمبر امسال، شمار مبتلایان این بیماری به چهارهزار و ۲۷۰ نفر افزایش یافت.
سازمان حفاظت از کودکان همچنان افزوده که خشکسالی و فروپاشی اقتصاد افغانستان، سبب افزایش بحران بشری در این کشور شده و بسیاری از خانوادهها در مناطق دوردست مجبور شدند تا زمین و مواشی خود را برای تهیه غذا به فرزندان خویش، بفروشند.
در گزارش آمده است: "نهادهای بشردوستانه مقادیر زیادی از غذای حیاتی را فراهم کردهاند، اما نیازمندیها به حدی زیاد است که ۵۰ درصد از جمعیت افغانستان هنوز با گرسنگی حاد روبرو بوده و شش میلیون کودک و بزرگسال - نزدیک به یک-هشتم جمعیت – در یک قدمی قحطی قرار دارند."
کریس نیامندی، رییس سازمان محافظت از کودکان در افغانستان گفته است که تلاش میکنند از افزایش مرگ و میر کودکان به دلیل تشدید قحطی و گرسنگی در افغانستان جلوگیری کنند.
نیامندی از عدم توجه رهبران جهان به بحران بشری در افغانستان انتقاد کرده و افزود که اگر جامعه بینالمللی از نادیده گرفتن بحران کنونی افغانستان دست برندارد، بسیاری از کودکان در این کشور جانخواهند داد.
پیش از این، صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال (یونیسف) گفته بود که تنها در ماه جولای امسال، حدود ۵۰هزار کودک مبتلا به سوتغذیه شدید در افغانستان بستری شدند.
میلانی گالوین، مسوول بخش سوتغذیه در دفتر یونیسف در افغانستان از افزایش واقعات بیماری سوتغذیۀ شدید در این کشور ابراز نگرانی کرده و گفته بود که ولایات جنوبی بیشترین کودکان مبتلا به این بیماری را دارند.
این در حالی است که بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، نزدیک به ۱۹ میلیون نفر، سطوح بالایی از عدم مصوونیت غذایی را در افغانستان تجربه میکنند و بیش از ۳۴۰۰۰ کودک مبتلا به سوتغذیه شدید در سال روان میلادی در شفاخانهها بستری شده اند.