وزارت خارجه حکومت طالبان در واکنش به اعلامیه شورای سازمان ملل متحد در مورد وضع محدویتها علیه زنان افغان گفت که نگرانیهای این شورا دور از " واقعیت" میباشد.
وزارت خارجه طالبان روز جمعه ۲۷ می (ششم جوزا) در واکنش به اعلامیه شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که آنها بر لزوم رعایت حجاب زنان تاکید دارند و افزود که هیچ چیزی بر خلاف باورهای مذهبی و فرهنگی افغانها بر آنان تحمیل نشده است.
در اعلامیه طالبان آمده است: " وزارت امور خارجه امارت افغانستان نگرانیهای مطرح شده در اعلامیه شورای امنیت سازمان ملل متحد را در مورد حقوق زنان افغان دور از واقعیت میدانند و تعهد خویش را روی تضمین حقوق کامل زنان، کودکان و اقلیتها در چهارچوب رهنمودهای پذیرفته شده مذهبی و فرهنگی افغانستان یکبار دیگر تاکید مینمایم."
در این اعلامیه افزوده شده است که " امارت اسلامی" به آزادی مذهبی افغان ها احترام قایل است و برای حل و فصل مسایل از طریق گفتگو اعتقاد دارد. در عین حال گروه طالبان از جامعه بین المللی خواسته است تا به ارزش های مذهبی و فرهنگی افغان ها احترام داشته باشد.
شورای امنیت سازمان ملل متحده روز سه شبنه ۲۴ می ( سوم جوزا) در یک اعلامیه که با اکثریت آرا تصویب شد، از گروه طالبان خواست که " فوراً" پالیسی خود را مورد حقوق بشر در افغانستان و وضع محدودیت ها علیه زنان افغان تغییر دهد.
این اقدام شورای امنیت سازن ملل متحد پس از آن اتخاذ گردید که طالبان به خبرنگاران زن در افغانستان دستور دادند که حین ظاهر شدن در پرده های تلویزیون باید صورت خویش را بپوشانند.
متن اعلامیۀ شورای امنیت ملل متحد توسط ناروی تهیه شده است. اعضای ۱۵ نفری شورای امنیت در این اعلامیه گفته اند که آنان به صورت خاص در مورد "وضع محدویت بر آموزش، اشتغال، آزادی سیر و سفر، مشارکت کامل، مساوی و پرمعنی زنان در زندگی عامه" نگرانی دارند.
شورای امنیت از طالبان خواسته است تا به صورت فوری محدودیت ها و پالیسی های خود را در مورد حقوق و آزادی های اساسی زنان و دختران افغان لغو نماید.
شورای امنیت همچنین از طالبان خواسته است تا بدون هرنوع تاخیر مکاتب را بروی دختران باز نمایند.
از سوی دیگر ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان، گفته است که افغانستان با " تهدیدات بشردوستانه بزرگ" مواجه است و از حکومت طالبان خواست تا برای بهبود بخشیدن وضعیت بشردوستانه فاصله میان گفتار و عملکرد های خود را کاهش دهد.
ریچارد بنیت، پس از انتصاب اش به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد که روز پنجشنبه در جریان اولین کنفرانس مطبوعاتی خود با خبرنگاران در کابل صحبت میکرد، گفت که وی نسبت به وخامت وضعیت حقوق بشر در افغانستان به ویژه محرومیت زنان در جامعه ، عمیقاً نگران است.