برنامۀ انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان (UNDP) میگوید که در هشت ماه گذشته، حقوق ماهوار ۲۶هزار کارمند صحی را در این کشور پرداخت کرده است.
این برنامه ناوقت روز جمعه ۱۵ اپریل (۲۶ حمل) در تویتر گفته است که این کارمندان صحی در ۳۰۰۰ مرکز صحی در سراسر این کشور مصروف ارایۀ خدمات بهداشتی به مردم اند که تحت پوشش ملل متحد قرار گرفته اند.
برنامۀ انکشافی ملل متحد همچنین تضمین دسترسی مردان و زنان در افغانستان را به مراقبتهای باکیفیت بالا مهم خوانده و بر ادامۀ کمکها در بخش سکتور صحی تاکید کرده است.
پس از مسلط شدن طالبان و خروج نیروهای خارجی در ماه اگست، افغانستان با بحران سخت اقتصادی مواجه شده و از چندین ماه به اینسو، مامورین دولتی به ویژه کارمندان صحی معاش ماهانۀ خود را دریافت نکرده اند.
پیش از این سازمان ملل متحد تعهد کرده بود که به منظور جلوگیری از فروپاشی نظام صحی افغانستان، حقوق ماهوار هزاران کارمند صحی را خواهد پرداخت.
دو روز پیش، کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در افغانستان (ICRC) گفت که برای دسترسی میلیونها نفر به خدمات صحی، این کمیته به پشتیبانی خود از بخش سکتور صحت ادامه میدهد.
این کمیته در تویتر گفت که در حال حاضر، مسوولیت ۳۳ شفاخانه را در سراسر این کشور به عهده دارد و تمام امکانات و تجهیزات صحی این شفاخانهها را تهیه میکند. بر اساس معلومات کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ هم اکنون حقوق ماهانه بیش از ۱۰هزار کارمند صحی را در تمام ولایات افغانستان پرداخت میکند.
به گفتۀ این کمیته با پشتیبانی مالی از نظام صحی افغانستان میلیونها نفر در این کشور به مراقبتهای ضروری بهداشتی دسترسی خواهند یافت.
این در حالی است که اخیراً وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان از سازمانها و موسسات امدادرسان صحی خواست که در هماهنگی با این وزارت فعالیت کنند.
بر اساس معلومات وزارت صحت، دوهزار و ۵۶۸ مرکز صحی را در ۳۴ ولایت سازمان جهانی صحت و صندوق وجهی کودکان ملل متحد تمویول کرده و کمیتۀ صلیب سرخ نیز در حدود ۱۷ شفاخانه را تمویل و تجهیز میکند.
سخنگوی وزارت صحت افزود که رییس سازمان جهانی صحت دیرتر متوجه مشکلات و نیازمندیهای صحی در افغانستان شده، در حالی که حکومت طالبان طی حدود هشت ماه گذشته همواره خواستار حمایت از بخش صحی شده است.