کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان میگوید که از ماه اگست ۲۰۲۱ میلادی تا اکنون ۲۵۰هزار افغان به پاکستان مهاجر شده اند.
کیلی کلیمیتنس، معاون کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، برای بررسی وضعیت آوارگان هفتۀ گذشته به کابل سفر کرده بود و سپس به اسلامآباد رفت.
این سازمان گفته است که خانم کلیمنتس در اسلامآباد با وزیر خارجه و شماری از مقامات پاکستانی در مورد وضعیت مهاجرین افغان مقیم آن کشور گفتگو کرده است.
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان ناوقت روز جمعه ۱۷ جون (۲۷ جوزا) گفته است که در حال حاضر، ۱.۳ میلیون مهاجر در پاکستان ثبت شده و ۱.۵ میلیون دیگر ثبت نشده اند، در حالی که ۲۵۰هزار مهاجر دیگر از ماه اگست سال گذشتۀ میلادی به شمار آن افزوده شده است.
بر اساس گزارش کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، معاون این سازمان در دیدار با بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان، و محمد طلحه محمود، وزیر مهاجرین و امور مرزی آن کشور، در مورد ضرورت صلح در افغانستان و راه حل دایمی برای مهاجرین افغان در کشورهای همسایه گفتگو کرده است.
مقامات پاکستانی تعهد کرده اند که برای نوزادان کارت تولد و برای کودکان مهاجرین افغان زمینۀ آموزش را فراهم میکنند.
معاون کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان از پاکستان خواسته است که به تعهداتاش در قبال مهاجرین افغان در آن کشور ثابت قدم بماند و در این زمینه خواستار حمایت بینالمللی شده است.
خانم کلیمینتس گفته است: "افغانها باید ببینند که تنها نیستند و جامعه جهانی در کنار آنها ایستاده و از تعهد پاکستان برای اسکان پناهجویان قدردانی میکند."
این در حالی است که پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان، شمار زیادی از افغانها به شمول پاکستان، به ایران، امریکا و برخی کشورهای اروپایی مهاجر شده اند.
سفر این مقام کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان به افغانستان در حالی انجام میشود که این سازمان دو هفته پیش گفت که قبل از شروع زمستان لازم است تا جامعه بین المللی پول تقاضا شدهٔ ملل متحد را برای سال جاری که سه میلیارد دالر آن تا اکنون در اختیار این سازمان قرار نگرفته است، فراهم کند.
سازمان ملل متحد برای فراهمکردن کمکهای بشری در جریان سال روان میلادی ۴.۴ میلیارد دالر به جامعۀ جهانی فراخوان داده است که تا اکنون بیش از ۳۰ درصد آن در اختیار این سازمان قرار گرفته است.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد در افغانستان، اخیراً با نشر گزارشی گفته است که با توجه به خشکسالیهای پیاپی، بیکاری و از دستدادن درآمد خانوادهها، پیشبینی میشود ۱۸.۹ میلیون نفر در افغانستان که ۴۵ درصد جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، در سال جاری بیشترین میزان گرسنگی را تجربه کنند.