عواید دهقانان از رهگذر کشت کوکنار در افغانستان سه برابر شده است – گزارش

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) در تازه‌ترین گزارش خود گفته است که کشت کوکنار در ‌سال جاری در مقایسه با سال گذشته ۳۲ درصد در افغانستان افزایش داشته و عواید دهقانان از رهگذر کشت کوکنار در این کشور سه برابر شده است.

سازمان ملل متحد روز سه شنبه اول نومبر (۱۰ عقرب) در نخستین گزارش خود از کشت کوکنار پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان اعلام کرد که دهقانان امسال در مقایسه با سال گذشته از کشت کوکنار پول هنگفتی به دست آورده اند.

افغانستان بزرگترین تولیدکننده کوکنار در جهان است که در چند سال اخیر نه تنها تولید، بلکه گفته می‌شود که صادرات آن نیز افزایش یافته است.

اگرچه طالبان در ماه اپریل ۲۰۲۲ کشت کوکنار را ممنوع کردند، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد در گزارش خود گفته است که قیمت هرویین به دلیل این اقدام طالبان افزایش یافته است.

در این گزارش همچنان آمده است که امسال در ۲۳۳هزار هکتار از اراضی افغانستان کوکنار کشت شده است که افزایش ۳۲ درصدی را نشان می‌دهد. در این گزارش همچنین آمده است که از سال ۱۹۹۴ تا اکنون در افغانستان به این میزان کوکنار کشت نشده بود.

در این گزارش آمده است که دهقانان در سال گذشته ۴۲۵ میلیون دالر از کشت کوکنار دریافت کردند در حالی که در سال ۲۰۲۲ این رقم به ۱.۴ میلیارد دالر افزایش یافت. دهقانان افغان در ماه نومبر تصمیم می‌گیرند که برای سال آینده کوکنار بکارند یا خیر.

بر اساس گزارش، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، در سال جاری دهقانان سود زیادی به دست آورده اند، بنابرین ممکن است خطر ممنوعیت طالبان را بپذیرند و کوکنار بکارند.

حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد تریاک و هیرویین جهان از کوکناری که در افغانستان کشت می‌شود، به دست می‌آید.

طالبان در حاکمیت قبلی خود نیز کشت کوکنار را ممنوع کرده بودند و نیروهای ناتو به رهبری امریکا نیز در ۲۰ سال گذشته با دادن محصولات بدیل به دهقانان تلاش کردند مردم را از کشت آن دور کنند.

هرچند در مناطق تحت کنترل حکومت قبلی افغانستان کوکنار کاشته نمی‌شد، مبصران می‌گویند که در مناطق تحت ادارۀ طالبان کوکنار کشت می‌شد و این گروه میلیون‌ها دالر از تجارت این محصول به دست می‌آورد.

حکومت طالبان تا هنوز در مورد گزارش سازمان ملل متحد اظهار نظر نکرده است.