دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) به تازگی با نشر گزارشی گفته است که برای فراهمکردن نیازمندیهای اولیه زمستانی برای افغانهای نیازمند به ۵۷۰.۷ میلیون دالر بودجه فوری نیاز است.
بر اساس این گزارش ملل متحد، از جمله بودجه مورد نیاز حدود ۵۵۸.۴ میلیون دالر برای حمایت از فعالیتهای مقدماتی آمادگی زمستانی مانند ارتقا و تعمیر سرپناه، خیمه، تهیه لباس گرم و کمپل اختصاص خواهد یافت.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد گفته است: "علاوه بر این (نیازمندی بودجوی)، ۱۸۹.۷ میلیون دالر برای آمادهسازی منابع، از جمله مواد غذایی، کمکهای معیشتی و بستههای بهداشتی، قبل از مسدود شدن راههای مناطق دور افتاده نیاز است".
اوچا تاکید کرده است که این فعالیتها باید در سه ماه آینده اجرایی شود.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد برای تحت پوشش قراردادن نیازمندان در سراسر افغانستان، اهداف را بر اساس کارشیوه و معیارهای ویژه با اولویتهای بالا، متوسط و کم طبقهبندی کرده است.
آمار این ادارۀ ملل متحد نشان میدهد که ۱۲۵ ولسوالی با اولویت بالا و ۲۷۶ ولسوالی دیگر با اولویت متوسط شناسایی شده است. به گفتۀ اوچا، هرگونه فعالیت بشری در این مناطق به رفع آسیبپذیریهای چند بخشی کمک میکند.
به گفتۀ ملل متحد، کمک مناسب در ساحات با اولویت بالا به افراد مبتلا به آسیبپذیریهای حاد یا حیاتی خواهد بود.
این در حالی است که بر اساس آمار اوچا، ۲۹.۲ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشری نیاز دارند که از این جمله ۲۱.۳ میلیون نفر در برنامههای امدادی شامل شده اند.
همچنان دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد گفته است که در سال روان میلادی برای امدادرسانی در افغانستان ۳.۲۳ میلیارد دالر نیاز بوده، اما تا ماه اگست تنها حدود یک میلیارد دالر آن فراهم شده و ۲.۴۳ میلیارد دالر بودجه هنوز هم کمبود است.
در همین حال، برنامه جهانی غذا گفته است که در شش ماه نخست سال روان میلادی ۱۶ میلیون نفر کمکهای غذایی نجاتدهنده را از این سازمان دریافت کرده اند.
پیش از این، کمیتهٔ بینالمللی نجات به تاریخ هشتم اگست (۱۷ اسد) در آستانهٔ دوسالگی حکمروایی طالبان بر افغانستان گفته بود که حدود ۳۰ میلیون نفر در این کشور در حالی به کمکهای بشری نیاز دارند که کمبود بودجه پاسخگویی بشری را تهدید میکند.
این کمیته با نشر بیانیهای گفته بود که دو سال پس از تسلط دوبارهٔ طالبان، نیازمندی های بشری در سراسر افغانستان افزایش یافته است.
این سازمان بشری هشدار داده است که قطع معاونتهای بشری برای افغانستان در افزایش ۶۰ درصدی نیازمندان، سقوط اقتصادی، تغییر اقلیم و کاهش دسترسی به خدمات ابتدایی، نقش داشته است.
در این حال، ملل متحد با ابراز نگرانی گفته است که کمبود بودجه در روند کمکرسانی در بخشهای مختلف از جمله بهداشت، تغذیه، آموزش و آب آشامیدنی صحی، میلیونها نیازمند را در افغانستان متاثر کرده است.