در حالیکه گذرگاه مرزی تورخم روز چهارشنبه ۲۲ فبروری (سوم حوت) برای چهارمین روز مسدود باقی ماند، مسوولان اتاقهای تجارت و صنایع افغانستان و پاکستان نگران اند که مسدود شدن این گذرگاه به تجار دو کشور خسارات هنگفت وارد کرده است.
ابراهیم شینواری، کارمند اداره گمرکات پاکستان، انتقاد کرد که گذرگاه تورخم "به دلیل سیاستهای نادرست هردو کشور مسدود مانده است."
بیش از ۶۰۰۰ لاری حامل کالاهای تجارتی در دو طرف مرز منتظر بازگشایی دروازه تورخم است، آنچه به گفتهٔ تاجران سبب وارد شدن خساره به آنان شده است.
طالبان روز یکشنبه گذرگاه مرزی تورخم، نقطه اصلی رفت و آمد مسافران و کالا های تجارتی بین پاکستان و افغانستان، را بستند و تاکنون دلیل اصلی آن را توضیح نداده اند. اما مقامهای طالبان و حکومت پاکستان گفته اند که مذاکرات برای بازگشایی این گذرگاه ادامه دارد.
یک مقام محلی طالبان روز دوشنبه به خبرگزاری رویترز گفت که پاکستان به تعهدات خود مبنی بر اجازه دادن به تردد کالا های تجارتی، مسافران و بیمارانی که به دنبال درمان در پاکستان هستند، عمل نکرده است.
حکومت پاکستان تا هنوز به طور علنی در مورد مسدود شدن گذرگاه مرزی تورخم اظهار نظر نکرده است.
تاجران، به خصوص کسانی که محصولات تازه مانند میوه جات و سبزیجات را صادر می کنند، گفتند که به دلیل توقف موتر های باربری طی چهار روز گذشته خسارات هنگفتی را متحمل شده اند.
عصمت خان، راننده موتر باربری، گفت: "از پشاور به جلال آباد میروم. مرچ سبز، بامیه، بادرنگ و بادنجان رومی را که در لاری دارم، رو به خراب شدن است. خسارهٔ بزرگی برای ما است. کی این همه را برای ما جبران خواهد کرد. هیچ کس نی."
ساکنان محل از وقوع درگیری شدید مسلحانه در صبح روز دوشنبه در نزدیکی گذرگاه مرزی تورخم خبر دادند، اما مقامات طالبان هرگونه درگیری را رد کرده و گفته اند که وضعیت تحت کنترول است.
این در حالی است که امروز یک هیات پاکستانی به رهبری خواجه محمد آصف، وزير دفاع پاکستان، در کابل با مقامات طالبان دیدار کردند.
حکومت طالبان گفته است که در این دیدار در مورد اداره بهتر مرزها و فراهم آوری سهولتهای برای مسافرین با مقامات پاکستانی صحبت کرده اند.