سازمان حفاظت از کودکان: ۳۰۰هزار کودک در بغلان از سیلاب‌ها متاثر شده اند

سازمان حفاظت از کودکان در افغانستان (Save The Children) با نشر گزارشی گفته است که در پنج ولسوالی بغلان، سیلاب‌ها بیش از ۳۰۰هزار کودک را متضرر کرده است.

این سازمان به نقل از مقامات محلی گزارش داده است که حد اقل ۲۰۰ نفر، به شمول کودکان در اثر سیلاب‌ها در ولایت بغلان جان باختند و تعداد بیشتری زخمی شدند.

همچنان در گزارش آمده است که سیلاب‌ها هزاران منزل مسکونی را تخریب کرده است.

سازمان حفاظت از کودکان گفته است: "حدود ۶۰۰هزار نفر که ۳۱۰هزار آنها را کودکان تشکیل می‌دهند، در پنج ولسوالی بغلان زندگی می‌کنند که به شدت از سیلاب متاثر شده اند."

ارشاد ملک، رییس سازمان حفاظت از کودکان گفته است: "کودکان همه چیز [خود] را از دست داده اند. خانواده‌هایی که هنوز از تاثیرات اقتصادی سه سال خشکسالی متزلزل اند، به کمک فوری نیاز دارند."

سازمان حفاظت از کودکان گفته است که کلینک و تیم‌های سیار صحی و حفاظت از کودکان را برای حمایت از کودکان و خانواده‌های شان به مناطق سیلاب‌زده می‌فرستد.

سیلاب‌های روز جمعه در شماری از ولایات شمالی و غربی افغانستان، منجر به تلفات انسانی و خسارات زیادی مالی شد.

در اثر سیلاب‌های مدهش که عصر روز جمعه ۱۰ می (۲۱ ثور) در ولسوالی‌های برکه، بغلان مرکزی، نهرین و بخش‌های شهر پلخمری سرازیر شد، تا اکنون از جان باختن بیش از ۳۱۰ گزارش شده و با در نظر داشت شدت این سیلاب‌ها، احتمال افزایش تلفات می‌رود.

همچنان بر اساس معلومات مقامات محلی طالبان در تخار در سیلاب روز جمعه در این ولایت ۲۰ نفر جان باختند و تلفات جانی نیز در ولایت هرات گزارش شده است. این سیلاب‌ها خسارات مالی هنگفتی را به مردم غور، بدخشان و برخی ولایات دیگر وارد کرده است.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان آمار قربانیان سیلاب‌های ولایت بغلان را ۳۱۵ کشته و ۱۶۳۰ زخمی بیان کرده و گفته است که در این سیلاب‌ها دوهزار و ۶۶۵ منزل مسکونی نیز ویران شده است.

سازمان حفاظت از کودکان در گزارشش گفته است که افغانستان یکی پس از دیگری شوک‌ها را تجربه می‌کند و سیلاب‌ها تازه‌ترین شوک‌های این سلسله است.

این سازمان گفته است که از ابتدای سال روان میلادی، نزدیک به ۱۳هزار نفر از حوادث طبیعی از جمله سیلاب‌ها و سرمای شدید هوا متاثر شده اند.

گزارش گفته که افغانستان یکی از کشورهایی است که بیشتر تحت تاثیر تغییر قرار گرفته است، اما کمترین آمادگی برای مقابله با بحران‌های طبیعی دارد.

سازمان حفاظت از کودکان تاکید کرده است که جامعه جهانی باید کمک‌های بیشتری را برای رسیدگی بحران اقلیم در افغانستان متمرکز کند.