سه عضو مجلس نمایندگان امریکا خواهان آزادی دارایی‌های افغانستان شدند

تقاضای قانونگذاران امریکا برای آزاد سازی دارایی های افغانستان در حالی صورت گرفته است که به گفتهٔ ملل متحد، ۲۴ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمک های بشری دارند

سه عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده روز چهار شنبه ۱۹ جنوری‌ (۲۹ جدی) از جو بایدن، رییس جمهور امریکا، خواستند تا دارایی‌های افغانستان را آزاد کند تا به مشکلات اقتصادی و فاجعهٔ بشری آن کشور رسیدگی شود.

جیسن کرو و تام مالینوفسکی دو عضو دموکرات مجلس نمایندگان و پیتر مایجر،‌ عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان ایالات متحده،‌ با نشر نامه‌ای از رییس جمهور بایدن خواستند تا بخش قابل ملاحظهٔ پول‌های مسدود شدهٔ افغانستان را آزاد کند تا رنج و الم افغان‌ها که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند، کاهش یابد.

این اعضای مجلس نمایندگان امریکا گفته اند که این پول‌ها در واقع بخشی از کمک‌های خارجی بود که برای مردم افغانستان اختصاص یافته بود،‌ اما حکومت جو بایدن پس از مسلط شدن طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلیارد‌ها دالر دارایی مردم افغانستان را منجمد کرد.

در بخشی از این نامه آمده است:‌ "زمانیکه آخرین نیرو امریکایی افغانستان را ترک کرد، ایالات متحده تعهد کرد که افغانستان را تنها نمی گذارد. این اشتباهی است که ما قبلا مرتکب شدیم و پیامد سنگینی برای امنیت خود و همچنین مردم افغانستان داشت. ما باید به وعده خود پایبند باقی بمانیم و آنچه لازم است انجام دهیم تا اطمینان حاصل شود که پیشرفت‌های حاصل شده در ۲۰ سال گذشته از بین نمی رود."

این سه عضو مجلس نمایندگان امریکا همچنین گفته اند که "ما نمی توانیم اجازه بدهیم که افغانستان بار دیگر بستری برای سازمان‌های دهشت افگنی تبدیل شود که قصد کشتن امریکایی‌ها و حمله بر کشور ما را دارند."

این اعضای مجلس نمایندگان ایالات متحده هشدار داده اند که " اگر ما نتوانیم به وضعیت انسانی دردناکی که امروز در آنجا [افغانستان] به وقوع می پیوندد، رسیدگی کنیم، این سناریوی وحشتناک بیشتر محتمل خواهد شد."

این نامه به تعقیب نامهٔ شماری از قانونگذاران ایالات متحده در ماه دسمبر ۲۰۲۱ است که آنها نیز خواهان آزاد شدن دارایی‌های افغانستان به منظور فراهم آوری کمک‌های بشری برای مردم آن کشور شده بودند.

این سه عضو مجلس نمایندگان امریکا گفته اند که کمک برای مردم نیازمند افغانستان نه تنها یک مسوولیت اخلاقی ایالات متحده است، بلکه این کمک ها برای امنیت امریکا نیز ضروری است تا افغانستان بار دیگر به پناهگاه امن "دشمنان ما" تبدیل نشود.

این قانونگذاران امریکایی اما گفته اند که کمک‌های بشری از طریق ملل متحد و سایر سازمان‌های بین المللی کمک رسانی به گونهٔ برای مردم نیازمند افغانستان به صورت مستقیم فراهم شود که گروه طالبان از‌ آن مستفید نشود.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلادی، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی کم و بیش ۱۰ میلیارد دالر سرمایه‌های افغانستان را منجمد و دسترسی طالبان را به آن قطع کردند، اقدامی که وضعیت اقتصادی این کشور جنگ‌زده را وخیم‌تر کرد.

مقام‌های ملل متحد گفته اند که در حال حاضر از جمله نزدیک به ۴۰ میلیون جمعیت افغانستان، ۲۴ میلیون نفر در آن کشور نیاز به کمک‌های عاجل بشری دارند.

نامهٔ قانونگذاران ایالات متحده یک روز پس از آن نشر شد که سازمان بین‌المللی کار (ILO) اعلام کرد که پس از مسلط شدن طالبان در افغانستان، بیش از نیم میلیون نیروی کار، وظایف شان را از دست دادند.

بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی کار، تا ماه جون ۲۰۲۲ میلادی بین ۷۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار شغل در افغانستان از بین خواهد رفت، زیرا شرایط اشتغال بیشتر نادر خواهد شد.

در این گزارش آمده است که در حال حاضر،‌ ۸.۷ میلیون نفر در سراسر افغانستان در آستانهٔ گرسنگی قرار دارند.