معاون وزارت خارجهٔ امریکا به نایجر سفر کرد و روز دوشنبه هفتم اگست (۱۶ اسد) با نظامیان آن کشور که اواخر ماه گذشته از طریق کودتا قدرت را غضب کردند، ملاقات کرد، اما این ملاقات هیچ پیشرفتی در قبال نداشت.
ویکتوریا نولاند، از طریق تلیفون به خبرنگاران گفت به نیامی، پایتخت نایجر، سفر کرده و با سالو بارمو که خود را وزیر دفاع نایجر تلقی میکند، ملاقات کرده است.
خانم نولاند گفت که واشنگتن تلاش میکند تا نظم دموکراتیک در نایجر برگردد، اما نظامیان آن کشور علاقهٔ اندکی از خود برای برگشت حکومت برکنار شدهٔ آن کشور نشان دادند.
این مقام ارشد وزارت خارجهٔ امریکا گفت که به نظامیان نایجر واضح کرد که اگر وضعیت در آن کشور ''معکوس'' نگردد، کمکهای امریکا برای نایجر با خطر مواجه خواهد شد.
خانم نولاند در مورد ملاقات خود با نظامیان نایجر افزود: "این گفتگوها بسیار صریح و در برخی اوقات بسیار دشوار بود...ما بار دیگر برای مذاکره پافشار میکنیم.''
این مقام ارشد حکومت امریکا برای دو ساعت پیهم با سالو بارمو و تیمش گفتگو کرد. اما درخواست وی به منظور ملاقات با محمد بازوم، رییس جمهور برکنار شدهٔ نایجر، و عبدالرحمان تیانی، رهبر نظامیان کودتا، رد شد.
نظامیان نایجر روز یکشنبه ششم اگست (۱۵ اسد) حریم هوایی آن کشور را مسدود کرده و دلیل آن را ''تهدید مداخله" خواندند.
آنان همچنین هشدار داده اند که هرگونه تخطی از دستور آنان با ''پاسخ قدرتمند و فوری'' مواجه خواهد شد.
رهبران نظامی نایجر به تاریخ ۲۶ جولای رییس جمهور بازوم را پس از دستگیری در حبس خانگی قرار دادند. رهبران کودتا ادعا کرده اند که اقدام آنان پاسخ به بدتر شدن وضعیت امنیتی و عمل نکردن حکومت در مقابل تندروان اسلامگرا بوده است.
نایجر در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از فرانسه به دست آورد و از آن زمان به اینسو چندین بار دستخوش کودتاهای نظامی شده است.
بخشی از این گزارش از خبرگزاریهای رویترز و فرانس پرس گرفته شده است.