نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان میگوید که بین ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ جنگجویان تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان حضور دارند به طریق افغانها از هند پول دریافت میکنند.
آصف درانی روز شنبه ۱۶ مارچ (۲۶ حوت) در یک نشست انستیتوت مطالعات صلح پاکستان پیرامون افغانستان گفت که به نظر میرسید هزینه مخارج روزانه جنگجویان تحریک طالبان پاکستان را مرجع دیگری میپردازد، چون به گفتۀ وی حکومت طالبان توان پرداخت مصارف روزانه این تعداد جنگجویان را ندارد.
همچنان او در بخشی از سخناناش به مذاکرات صلح اشاره کرد و گفت که گفتگوهای صلح حکومت پاکستان با تحریک طالبان پاکستانی به این دلیل شکست خورد که این گروه آمادۀ نبود تسلیم شود و قانون اساسی پاکستان را بپذیرد.
نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان گفت که در جریان گفتگوهای حکومت پاکستان و تحریک طالبان پاکستان، مقامات پاکستانی به حکومت طالبان در کابل گفته اند که تحریک طالبان پاکستان را خلع سلاح و رهبران آن را تسلیم اسلامآباد کنند.
درانی افزود: تحریک طالبان پاکستان، "خط سرخ" اسلامآباد است.
علی محمد خان، وزیر پیشین دولت پاکستان در امور پارلمانی، در این نشست گفت که باید به حکومت طالبان فرصت داده شود تا تصمیم بگیرد.
او اضافه کرد که پاکستان میتواند به کشور همسایههای خود برای برقراری صلح کمک کند.
افراسیاب ختک، سناتور پیشین پاکستان و کارشناس سیاسی، در همین نشست، وضعیت بد اقتصادی پاکستان و مشکل ناسازگاری در این کشور را ناشی از سیاستهای ضعیف پاکستان در قبال افغانستان خواند.
ختک گفت: "پاکستان برای عبور از این بحران باید سیاست خود را در قبال افغانستان تغییر دهد و اشتباهات گذشته خود را بپذیرد."
به باور این سناتور پیشین پاکستانی، منافع کشورهای غربی سیاست خارجی و داخلی پاکستان را "غرق" کرده است.
اگرچه مقامات پاکستانی به کرات ادعا کرده اند که جنگجویان تحریک طالبان پاکستانی در داخل افغانستان پایگاه دارند، اما این نخستینبار است که از زمان حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، یک مقام پاکستانی دربارۀ حمایت مالی جنگجویان این گروه از سوی هند در افغانستان چنین ادعایی را مطرح میکند.
طالبان هنوز در خصوص این اظهارات واکنش نشان نداده اند، اما قبلاً مقامات این گروه گفته بودند که به کسی اجازه نمیدهند از خاک افغانستان علیه کشوری دیگر استفاده کند.
درانی در حالی ادعای حمایت مالی تیتیپی از سوی هند را مطرح کرده است که امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ افغانستان روز گذشته در تماس تلیفونی به اسحاق دار، وزیر خارجۀ پاکستان، سمت وی را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که "گماشتهشدن وی نقشی مثبت و سازنده در تقویت روابط دو کشور" ایفا کند.
روابط میان طالبان و پاکستان طی چندین ماه گذشته پرتنش بوده است. پاکستان مدعی است که طالبان پناهگاههای امنی را در اختیار جنگجویان تحریک طالبان پاکستانی قرار داده است و این گروه با استفاده از آن حملات تروریستی را طراحی و در پاکستان عملی میکند، اما حکومت طالبان این ادعاهای پاکستان را بیاساس خوانده است.