یک سفینه فضایی امارات متحدهٔ عربی بنام امل با حرکت در کمترین فاصله از دیموس، یکی از مهتابهای کرهٔ مریخ، موفق به گرفتن عکسهای روشن و تفصیلی از این قمر شده است.
این اولین بار است که یک سفینه فضايی با پرواز در فاصلهٔ حدود ۱۰۰ کیلومتری دیموس، از این مهتاب کوچک کرهٔ مریخ عکس برداری روشن میکند.
مهتاب دیگر مریخ موسوم به فوبوس، که دو برابر دیموس بزرگ است، از آنجایی که در فاصله نزدیکتر در مدار مریخ در حرکت است، بهتر قابل دید است. فوبوس از مریخ ۶۰۰۰ کیلومتر فاصله دارد، اما دیموس در فاصله ۲۳ هزار کیلومتری در اطراف مریخ می چرخد.
حسا المتروشی، مسوول این ماموریت و مدیر ارشد مرکز فضایی امارات متحدهٔ عرب، میگوید که تصاویر نزدیک از دیموس برای آنان در آینده کمک میکند تا به معلومات بهتر و ارزشمند دست یابند.
المتروشی و سایر دانشمندان در اداره فضایی امارات متحده عرب میگویند که این تصاویر نشان میدهد که دیموس که از مدت طولانی در مدار مریخ میچرخد،کدام شهاب آسمانی نیست که در مدار این سیاره گیر مانده باشد. در عوض آنان میگویند که ظاهراً منشای دیموس از مریخ یا احتمالاً از یک مهتاب بزرگتر مریخ بوده میتواند.
کریستوفر ادوارد، استاد علوم فضایی دانشگاه اریزونا، به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت: "فکر میکنم ماموریت مریخ امارات متحده عرب واقعاً راه را برای تغییر برخی برداشتها در مورد آنچه که این مهتابها از آن ساخته شده، مساعد میکند."
این یافتههای جدید روز دوشنبه ۲۴ اپریل (۴ ثور) در نشست عمومی اتحادیه علوم فضایی اروپا در ویانا پیشکش شد.