ینس استولتنبرگ، منشی عمومی پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) روز پنجشنبه، ۲۷ اپریل (۷ثور) طی نشست خبری اعلام کرد که ناتو و متحدین این پیمان، ۱۵۵۰ عراده وسایط زرهی و ۲۳۰ چین تانک را در اختیار اوکراین قرار داده اند.
استولتنبرگ در یک نشست خبری در بروکسل گفت که از زمان آغاز تهاجم روسیه براوکراین در فبروری سال گذشته، بیش از ۹۸ درصد از وسایط زرهی وعده داده شده به اوکراین فراهم شده است.
او گفت: "در مجموع ما بیش از ۹ لوای زرهدار جدید اوکراینی را آموزش داده و تجهیز کرده ایم. این امر اوکراین را در موقعیت قوی برای ادامه بازپس گیری اراضی اشغال شده توسط روسیه قرار می دهد."
برعلاوه این کمک، کشورهای عضو ناتو با اواکراین در ارایه سیستمهای دافع هوا و بطریههای توپچي کمک کرده است. در این میان پولند و جمهوری چک طیاره هایمیگ-۲۹ روسی را در اختیار اوکراین قرار دادهاند. همچنان هزاران سرباز اوکراینی کاربرد سلاح های مورد استفادهٔ ناتو را فرا گرفته اند.
منشی عمومی ناتو ضمن تاکید بر این "حمایت نظامی بی سابقه از اوکراین" هشدار داد که نباید روسیه را دست کم گرفت.
او گفت، مسکو با بسیج ساختن نیروهای زمینی بیشتری "مایل است هزاران نیرو را با میزان تلفات بسیار بالا به خط مقدم جنگ بفرستد."
استولتنبرگ از کشور های عضو ناتو خواست که در مقابل آنچه که به نظر می رسد یک درگیری طولانی مدت خواهد بود، مسیر شان را باید حفظ کنند و به ارایه آنچه که اوکراین برای پیروزی نیاز دارد، ادامه دهند.
او همچنان گفت که در نشست سران ناتو که در ماه جولای در لتوانیا برگزار میشود، این پیمان پلان هایی را برای "برنامه حمایتی چند ساله" از اوکراین ارایه خواهد کرد.
منشی عمومی ناتو همچنین از مکالمه روز چهارشنبه میان ولادمیر زیلنسکی، رییس جمهور اوکراین و شی جینپینگ، رییس جمهور خلق چین استقبال کرد. این اولین تماس دو رهبر پس از تهاجم روسیه بر اوکراین بود.
بیجینگ می گوید که در درگیری اوکراین بی طرف است و شی جینپینگ تهاجم روسیه راهرگز محکوم نکرده است.
شی جینپینگ که ماه گذشته دیدار دوستانه از مسکو داشت، از سوی کشورهای غربی برای دخالت و میانجیگری در جنگ اوکراین و روسیه، تحت فشار فزاینده قرار گرفته است.
استولتنبرگ گفت که ممکن جنگ روسیه و اوکراین پشت میز مذاکره به پایان برسد، اما در عین حال تاکید کرد که "این برعهده اوکراین است که تصمیم بگیرد که شرایط مذاکرات چیست و هر گفتگو باید چه شکلی داشته باشد".
منشی عمومی ناتو افزود: "هر امکانی برای مذاکرات معنادار، مستلزم آن است که اوکراین از قدرت نظامی لازم برخوردار باشد تا به رییس جمهور پوتین پیام بسیار روشنی بدهد که در میدان جنگ پیروز نخواهد شد."
هفته گذشته، نمایندگان اعضای ناتو در رامشتاین آلمان برای گفتوگوهایی به میزبانی ایالات متحده برای بررسی سیستمهای دفاعی و تجهیزات مورد نیاز اوکراین گرد هم آمدند.
رییس جمهور اوکراین از متحدان غربی خواسته است که برای کمک به عقب راندن نیروهای روسیه، جنگنده های مدرن و راکت های دوربرد بفرستند، اما کشورهای ناتو تاکنون از تامین جنگنده های پیشرفتهٔ ساخت غرب به اوکراین خودداری کرده اند.
در عین حال کرملین تلاش کرده است تا مشارکت کشورهای ناتو در تقویت دفاع اوکراین را به عنوان دخالت مستقیم این پیمان در جنگ اوکراین نشان دهد، امری که ناتو و متحدین اش آن را رد می کند.