الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین، روز سهشنبه ۳۱ جنوری (۱۱ دلو) به منظور گفتگو با رهبران فرانسه وارد پاریس شد و از مقامات آن کشور خواهان فراهمآوری جتهای جنگی شد.
مقامات اوکراین همواره از متحدین غربی خود خواهان فراهمآوری جتهای جنگی شده تا آن کشور بهتر بتواند در برابر تهاجم نظامی روسیه از خود دفاع کند. اما کشورهای غربی تا حالا در مقابل این تقاضا از احتیاط کار گرفته اند.
یک روز پیش از این، زمانی که از امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه، در مورد ارسال جتهای جنگی به اوکراین سوال شد، در پاسخ گفت که ''هیچ چیز مستثنا نیست" اما برای فراهمآوری جتهای جنگی برای اوکراین، چند شرط را گذاشت.
سه شرط عمده که از سوی رییس جمهور فرانسه مطرح شد، این بود که تجهیزات نظامی که برای اوکراین فراهم میشود، نباید قلمرو روسیه را هدف قرار بدهد، منازعه را تشدید نکند و در نهایت ظرفیت نظامی اردوی فرانسه تضعیف نشود.
در عین روز، جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، گفت که طرفدار فرستادن طیارههای جنگی نوع اف-۱۶ امریکایی به اوکراین نیست.
با این حال،سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه، روز سهشنبه در پاریس گفت که کشورش توافق کرده تا ۱۲ توپخانهٔ نوع هویتزر سزار و سایر تجهیزات جدید دفاع هوایی را برای اوکراین فراهم کند. فرانسه قبل از این نیز ۱۸ توپخانهٔ نوع هویترز سزار را برای اوکراین فراهم کرده بود.
تعهد فرانسه مبنی بر ارسال تجهیزات نظامی بیشتر برای اوکراین در حالی صورت گرفته است که حکومت آلمان روز چهارشنبه ۲۵ جنوری ( پنجم دلو) اعلام کرد که ۱۴ تانک پیشرفتۀ لیوپارد-۲ را برای اوکراین فراهم میکند، اقدامی که راه را برای دیگر کشورهای علاقمند اروپایی باز خواهد کرد تا این جنگ افزار را به اوکراین فراهم کنند.
رییس جمهور بایدن نیز در همان روز در قصر سفید گفت که اوکراین باید در میدان جنگ توان مقابله با تکتیکها و استراتیژیهای روسیه را داشته باشد و تعهد کرد تا تانکهای نوع ابرامس را به کیف ارسال کند.
دیمیترو کولبا، وزیر خارجهٔ اوکراین، روز سهشنبه تخمین کرد که ۱۲ کشور جهان تعهد کرده اند که بیش از ۱۰۰ تانک را برای کشورش فراهم کنند.
در همین حال، ینس استولتنبرگ، منشی عمومی ناتو، روز سهشنبه در جریان سفرش به جاپان گفت: "آنچه امروز در اروپا رخ میدهد، فردا در شرق آسیا رخ خواهد داد."
این مقام ارشد ناتو به خبرنگاران گفت که اگر ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، برندهٔ جنگ اوکراین شود، چنین وضعیت پیامی برای رژیمهای دیکتاتور خواهدد فرستاد و آن اینکه آنان میتوانند از طریق زور و وحشت به اهداف شان برسند.
استولتنبرگ در ادامه افزود: ''بیجینگ از نزدیک وضعیت را تماشا میکند و از این درسها میآموزد و ممکن است بر تصامیم آیندهاش تاثیر بگذارد."