فعالین حقوق زنان: تصمیم به رسمیت شناختن طالبان برای مردم افغانستان 'مرگبار' خواهد بود

مدافعین حقوق زن و فعالان جامعه مدنی از اظهارات اخیر امینه محمد، معاون منشی عمومی سازمان ملل متحد، مبنی بر برگزاری نشستی برای بررسی به رسمیت شناختن طالبان انتقاد شدید داشته اند و گفته اند که اتخاذ چنین اقدام از سوی ملل متحد برای مردم افغانستان "مرگبار" خواهد بود.

این فعالین می‌گویند که معاون منشی عمومی ملل متحد باید با بیان چنین اظهارات غیر مسوولانه از مردم افغانستان معذرت خواهی کند.

فعالین حقوق زن و مدافعان حقوق بشر همچنین می‌گویند که امینه محمد، معاون منشی عمومی ملل متحد، وضعیت افغانستان را درک نمی کند و از وضعیت زنان این کشور آگاهی ندارد.

ریتا انوری، سلطانی فعال حقوق زن، می‌گوید کسانی مثل خانم امینه محمد نباید درباره سرنوشت زنان افغان تصمیم بگیرند.

فرسیلا حاجی زاده، فعال دیگر حقوق زنان، می‌گوید که امینه محمد باید حامی حقوق زنان باشد و از به رسمیت شناختن گروهی که حقوق زنان را پایمال کرده است، حمایت نکند.

فرسیلا حاجی زاده می گوید "ما [زنان] مثل زندانیان در خانه هستیم. من هر روز شاهد ظلم طالبان علیه زنان استم. من به عنوان یک دختر محروم از همه چیز از امینه محمد می خواهم از حقوق ما دفاع کند و این گروه تروریستی را به رسمیت نشناسد. این گروه هرگز تغییر نخواهد کرد و به رسمیت شناختن آنها برای مردم افغانستان مرگبار خواهد بود."

رویا شریفی، فعال دیگر حقوق زن، می‌گوید که معاون سرمنشی ملل متحد در حالی از بررسی برای به رسمیت شناختن گروهی حرف می زند که انتحار افتخار آن گروه است و زنان را از تمام حقوق اولیه شان محروم ساخته اند.

امینه محمد به روز یکشنبه (۲۸ حمل) به دنبال انتقادات شدید از اظهاراتش مبنی بر برگزاری نشستی برای بررسی به رسمیت شناختن طالبان، گفت که همبستگی این سازمان در قبال حقوق زنان در افغانستان تزلزل ‌ناپذیر است.

تحلیلگران سیاسی مثل طارق فرهادی می گویند که موضوع به رسمیت شناختن طالبان ممکن در نشست اول ماه می در دوحه مورد بحث قرار گیرد اما به نتیجه نمی رسد.

با این حال ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، به صدای امریکا گفت که سپردن کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد به افغان‌ها در رفع مشکلات موثر واقع می گردد.

مجاهد گفت "امارت اسلامی افغانستان می خواهد با تمام کشورها روابط حسنه داشته باشد و این روابط ارتباط می گیرد با تعامل جانبین. سازمان ملل متحد در این راستا نقش کلیدی می داشته باشد. حق مردم افغانستان است که کرسی افغانستان در ملل متحد به آنها سپرده شود و از کشور خود نمایندگی بکند. همچنان این گام در بین همه کشورها و افغانستان یک اعتماد خوبی را به میان آورده می تواند."

این در حالی است که اخیراً، ستیفن دوجاریک، سخنگوی منشی عمومی سازمان ملل متحد، گفت که بر اساس منشور این سازمان،‌ به رسمیت شناخته‌ شدن یک دولت صلاحیت کشورهای عضو ملل متحد است.