قطعنامهٔ ملل متحد خواهان آتش‌بس بی قید و شرط در غزه شد

مجمع عمومی ملل متحد روز چهارشنبه ۱۱ دسمبر (۲۱ قوس) با تصویب قطعنامه‌ای خواهان آتش‌بس "فوری، دایمی و بی قید و شرط" در غزه شد، اما ایالات متحده و اسراییل آن را رد کردند.

این قطعنامه با ۱۵۸ رای موافق، نه رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع تصویب شده و خواهان رهایی "فوری و بی قید و شرط" تمامی اسیران اسراییلی شد.

ایالات متحده در گذشته در شورای امنیت ملل متحد، قطعنامه‌های مشابه را ویتو کرده و گفته بود که باید آتش‌بس در غزه مشروط به رهایی گروگان‌هایی باشد که در اسارت حماس قرار دارند.

رابرت وود، معاون نمایندۀ ایالات متحده در ملل متحد، پیش از رای‌گیری، تصویب متن قطعنامه را "شرم آور و نادرست" خواند.

دینی دینان، نمایندهٔ اسراییل در ملل متحد، نیز پیش از رایگری، قطعنامه را غیرمنطقی خواند و گفت: "رای‌گیری امروز، رای برای شفقت نیست. این رای برای همدستی [با حماس] است."

اکثر قطعنامه‌هایی که در شورای امنیت ملل متحد تصویب نمی‌شود، یا ویتو می‌شود، اعضای ملل متحد آنرا در مجمع عمومی به رای‌گیری می‌گذارند.

قطعنامه‌ٔ امروزی الزام آور نیست، اما خواستار دسترسی فوری باشندگان غزه، به ویژه جمعیت زیر محاصره در شمال غزه، به کمک‌‌های بشری است.

نمایندگان ده‌ها کشورعضو ملل متحد پیش از رای‌گیری سخنرانی کرده و حمایت شان را از فلسطینی‌ها بیان کردند.

سمیول زبوگار، نمایندهٔ سلوانیا در ملل متحد گفت: "دیگر غزه‌ای وجود ندارد. این (غزه) ویران شده است. تاریخ سخت‌ترین منتقد بی‌عملی است."

ریاض منصور، نمایندۀ مردم فلسطین در ملل متحد هفتهٔ گذشته گفت که "امروز غزه قلب خونین فلسطین است".

او در جریان مناظرهٔ ملل متحد گفت: "تصاویر کودکان ما که در خیمه‌ها می‌سوزند، بدون هیچ غذایی در شکم، بدون امید و افقی برای آینده، و پس از تحمل بیش از یک سال درد و رنج، باید وجدان جهانیان را آزار دهد و سبب شود که آنان سریعاً اقدام کنند تا این کابوس پایان یابد."

گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته بر جنوب اسراییل حمله کرد و به گفتهٔ مقامات اسراییلی حدود ۱۲۰۰ نفر را کشت و کم و بیش ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفت که حدود ۱۰۰ نفر آنان هنوز هم در اسارت این گروه باقی مانده اند.

در واکنش، اسراییل حملات انتقامجویانه را علیه حماس در غزه آغاز کرد که به گفتهٔ مقامات صحی فلسطینی، تا اکنون جان بیش از ۴۴۸۰۰ نفر را گرفته است که اکثریت قربانیان زنان و کودکان اند.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید عفو بین الملل اسراییل را به 'نسل کشی' در غزه متهم کرد 

این قطعنامهٔ از انتونیو گوترش، منشی عمومی ملل متحد می‌خواهد تا با استفاده از میکانیزم‌های موجود یا ایجاد میکانیزم های جدید بر اساس تجربیات گذشته، پیشنهادی‌هایی را در مورد چگونگی کمک ملل متحد برای پیشبرد حسابدهی ارایه کند.