ملل متحد: شش میلیون نفر در افغانستان در آستانۀ قحطی قرار دارند

همزمان با تشدید بحران بشری در افغانستان، سازمان ملل متحد از وضعیت ناگوار اقتصادی زنان و دختران در این کشور ابراز نگرانی کرده و گفته است که در حال حاضر، کم از کم شش میلیون نفر در افغانستان در یک قدمی قحطی قرار دارند.

ادارۀ ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در افغانستان روز سه‌شنبه ۱۳ دسمبر (۲۲ قوس) در رشته پیام‌هایی در تویتر گفته است که زنان و دختران افغان در کنار مشکلات اقتصادی، با محدودیت‌های زیادی روبرو هستند.

این ادارۀ ملل متحد افزوده است: "شش میلیون نفر در افغانستان، یک قدم با قحطی فاصله دارند. بحران‌هایی این چنینی، همراه با محدودیت‌های شدید بر حقوق اولیه، به این معنا است که زنان و دختران افغان بیشتر از همه عقب مانده ‌اند."

پس از مسلط شدن دوباره طالبان بر افغانستان، این گروه مقررات سخت‌گیرانه را بر زنان در افغانستان وضع کرد، زنان از کار در ادارات دولتی به استثنای چند ادارۀ معدود منع شدند، مکاتب متوسطه و لیسه به روی دختران مسدود شد و به زنان دستور داده شد که بدون محرم شرعی به سفر نروند.

به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، زنان و دختران در افغانستان کمتر به خدمات اساسی دسترسی دارند و همچنان آنان با موانع سفر بدون محرم و کار در بیرون از خانه مواجه هستند.

ادارۀ ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در افغانستان همچنان گفته است که زنان بیشتر آواره‌گان داخلی در این کشور را تشکیل می‌دهند.

پیش از این، برنامه جهانی غذا (WFP) گفته بود که ۹۰ درصد افغان‌ها غذای کافی ندارند. این ادارۀ ملل متحد اخیراً گفت که والدین در افغانستان قادر نیستند که غذای صحی را برای فرزندان شان فراهم کنند.

همچنان این ادارۀ ملل متحد گفته بود که در ماه‌های اخیر، به بیش از ۱۰ میلیون زن در بخش‌هایی از افغانستان کمک کرده است.

به گفتۀ برنامۀ جهانی غذا، بیشتر این کمک‌ها شامل پول نقد بوده تا زنان افغان بتوانند در مناطقی که زندگی می‌کنند به تجارت‌های کوچک پرداخته و مشکلات اقتصادی خود را حل کنند.

آمار برنامۀ جهانی غذا نشان می‌دهد که این سازمان در سال روان میلادی بیش از ۲۱ میلیون فرد آسیب‌پذیر و کسانی را که با عدم مصوونیت غذایی مواجه استند، در سراسر افغانستان تحت پوشش کمک‌هایش قرار داده است.

این ادارۀ ملل متحد با بیان اینکه میلیون‌ها خانواده در افغانستان برای کنار آمدن با زمستان سخت تقریباً هیچ راهی ندارند، گفته است که برای کمک‌رسانی زمستانی به این خانواده‌ها به ۱.۱ میلیارد دالر نیاز است.