ملل متحد: شورشیان خارجی از آزادی بیشتر در افغانستان برخوردار اند

گروه نظارت شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه ۱۰ مارچ (۱۹ حوت) با نشر گزارشی گفت که به دنبال تغییر سیاسی در افغانستان، گروه‌های شورشی خارجی از" آزادی بیشتر" در این کشور، برخوردار اند، اتهامی که از سوی طالبان رد شده است.

وزارت خارجهٔ حکومت طالبان، با نشر یک اعلامیه گفته است که عنوان کردن صفحات اجتماعی مبهم و تبلیغاتی به حیث گروه‌های واقعی مسلح، تلاش عمدی برای "اثبات روایت‌های خاص و یا نبود معلومات" می باشد.

طالبان در حالی فعالیت گروه های شورشی در افغانستان را رد کرده اند که ولایت بلخ روز شنبه نیز شاهد یک انفجار بود. براساس گزارش ها، در نتیجهٔ این انفجار، حد اقل یک نفر کشته و تعداد از غیرنظامیان، به شمول کودکان و خبرنگاران، زخم برداشتند.

دو روز قبل از این انفجار، شاخهٔ خراسان گروهٔ دولت اسلامی (داعش) مسوولیت حمله بر محمد داوود مزمل، والی طالبان برای ولایت بلخ را بر عهده گرفت. در حملهٔ روز پنجشنبه، علاوه بر والی طالبان، دو نفر دیگر نیز کشته شدند.

هشدار وزیر پاکستان

همزمان با انفجارهای پیهم اخیر در افغانستان، بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجهٔ پاکستان، هشدار داده است که اگر به تهدیدهایی که منشای آن افغانستان است، رسیدگی صورت نگیرد، این تهدید‌ها ممکن به سایر کشور‌ها گسترش یابد.

زرداری گفت: "اگر در مورد تهدید امنیتی ناشی از افغانستان یک اجماع ایجاد نکنیم، امروز پیامدهای آن را پاکستان متقبل می شود، ولی فردا، آتش آن می تواند به جاهای دیگر سرایت کند."

وزیر خارجهٔ پاکستان در مصاحبه‌ای با خبرگزاری اسوشیتد پرس گفته است که کشورش با "یک طوفان مشکلات" به شمول تروریزم دست به گریبان است.

او همچنین گفت که پس از به قدرت رسیدن مجدد طالبان در افغانستان، تروریزم در پاکستان بار دیگر سربلند کرده است. به گفته وزیر خارجهٔ پاکستان، مشورهٔ او برای جهان غرب این است تا با طالبان در تعامل باشد.

زرداری افزود: "این موقف همیشگی ما است که باید با حکومت سرپرست افغانستان در تعامل باشیم. ما باید پیرامون موضوع تروریزم با آنان در تعامل باشیم. ما باید در مورد موضوع آموزش زنان و حقوق زنان و دیگر تعهدات که آنان با ما، با جامعهٔ بین المللی و مردم خود کرده اند، در تعامل باشیم."

وزیر خارجهٔ پاکستان افزود که اسلام آباد می خواهد تا شاهد اقدام طالبان بر ضد همه گروه‌های تروریستی به شمول گروه های وابسته به القاعده و داعش، باشد،‌ اما تاکید کرد که در مورد توانایی طالبان برای مقابله با این گروه ها، سوالاتی وجود دارد. زرداری گفت که طالبان یک اردو و نیروی منظم ضد دهشت افگنی ندارد.

ولی طالبان همواره موجودیت قابل ملاحظهٔ گروه هایی چون داعش در افغانستان را رد کرده و گفته اند که به هیچ گروهی اجازه نمی دهند تا از خاک افغانستان بر ضد سایر کشور‌ها استفاده شود.