ملل متحد: برای فعالان بشری در ساحات زلزله‌زدۀ افغانستان کمپ ایجاد شود

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) می‌گوید که به دلیل خرابی شبکه‌های مخابراتی و راه‌های مواصلاتی، ایجاد کمپ برای فعالان بشری در ولسوالی‌های زلزله‌زدۀ پکتیکا و خوست یک نیاز جدی است.

این اداره روز دوشنبه ۲۷ جون (ششم سرطان) در چهارمین گزارش‌اش در مورد زلزلۀ مرگبار چهارشنبه گذشته در مناطق جنوب‌شرقی افغانستان گفت که خرابی شبکه‌های مخابراتی و جاده‌ها در ولسوالی‌های گیان ولایت پکتیکا و اسپیرۀ ولایت خوست چالش‌های لوژیستیکی را در منطقه ایجاد کرده است.

در گزارش گفته شده است که رفتن از ولسوالی ارگون تا ولسوالی اسپیرۀ ولایت خوست به دلیل وضعیت نامناسب جاده، حداقل پنج ساعت را در بر می‌گیرد.

اوچا در مورد رساندن به موقع کمک‌های بشری به مردم آسیب‌دیده گفته است: "در دو ولسوالی آسیب‌دیدۀ گیان و برمل پکتیکا و اسپیرۀ خوست، ایجاد کمپ‌ها برای فعالان بشری یک اولویت عاجل است."

به گفتۀ اوچا تیم هماهنگی کمک‌های بشری ملل متحد، یک برنامه اضطراری چندجانبۀ سه ماهه را نهایی کرده است که در صورت تطبیق، سطح رسیدگی به ۳۶۲هزار نیازمند در ولایات پکتیکا و خوست را افزایش خواهد داد.

آسیب‌های جانی و مالی

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) می‌گوید که در نتیجۀ زلزلۀ اخیر در ولایات پکتیکا و خوست، ۱۵۵ کودک جان باخته، نزدیک به ۲۵۰ کودک دیگر زخمی شده و ۶۵ کودک بی‌سرپرست و بی‌سرپناه شده اند.

این اداره ویرانی دوهزار و ۳۱۶ منزل مسکونی را در نتیجۀ زلزلۀ مرگبار در ولسوالی گیان و برمل پکتیکا و اسپیرۀ ولایت خوست تایید کرده و گفته است که برخی منازل مسکونی دیگر در حال فروریختن است.

ملل متحد گفته است که برعلاوۀ سایر خسارات، پنج مکتب در ولسوالی گیان پکتیکا و دو مکتب در ولسوالی اسپیرۀ ولایت خوست، در نتیجۀ این زلزله تخریب شده است.

در گزارش گفته شده است که نهادهای امدادرسانی بین‌المللی، روند رساندن کمک‌های بشری را به زلزله‌زدگان پکتیکا آغاز کرده اند که خیمۀ اضطراری، لوازم خانه، مواد خوراکی و غیرخوراکی شامل آن است.

در همین حال، ملا نورالدین ترابی، معاون جمعیت هلال احمر حکومت طالبان، از تمام نهادهای امدادرسان خواست که روند کمک به زلزله‌زدگان را در هماهنگی با این اداره به پیش ببرند.

او امروز دوشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت که آنان برای تثبیت مردم آسیب‌دیده از زلزله در پکتیکا و خوست، ۵۵ تیم کاری را به این دو ولایت فرستاده اند تا ارقام دقیق نیازمندان مشخص گردد و جلو فساد گرفته شود.

بر اساس گزارش‌ها، زلزلۀ اخیر در پکتیکا و خوست، بیش از یک‌هزار کشته و حدود ۱۶۰۰ زخمی برجا گذاشته است.