اوچا: ۲۱.۲ میلیون نفر در افغانستان به آشامیدنی دسترسی ندارند

آرشیف

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته است که تغییر اقلیم بر منابع آبی افغانستان تاثیر گذاشته و دسترسی مردم را به آب آشامیدنی دشوار کرده است.

اوچا ناوقت یکشنبه ۱۴ می (۲۴ ثور) در یک تویت نگاشته است که در حال حاضر ۲۱.۲ میلیون نفر در افغانستان به آب آشامیدنی دسترسی ندارند.

این ادارۀ ملل متحد گفته است: "تغییرات اقلیم دسترسی مردم به آب را در افغانستان کاهش می‌دهد. تعداد خانواده‌های که با کمبود آب مواجه استند در سال ۲۰۲۲ به ۶۰ درصد رسیده است در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۱ میلادی ۴۱ درصد بود."

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد گفته است که حدود ۴۷۹ میلیون دالر در سال ۲۰۲۳ برای مهار بحران آب، حفظ الصحه و تسریع خدمات در این بخش، در افغانستان نیاز است.

پیش از این دفتر اتحادیه اروپا در کابل نیز گفته بود که افغانستان چهارمین کشور در جهان است که به دلیل تاثیرات تغییرات اقلیم به طور فزاینده‌ای با بحران‌های بشری و حوادث طبیعی مواجه است.

دفتر اتحادیه اروپا برای افغانستان به تاریخ هفتم می (۱۷ ثور) با برگزاری نشستی در مورد تاثیرات تغییرات اقلیمی بر افغانستان گفته بود که تغییر اقلیم در کنار مشکلات و چالش‌های دیگر در این کشور، باعث فشار بیشتر بر مردم خواهد شد.

این اداره گفته است: "تغییر اقلیم همه ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما افغانستان در بین آسیب‌پذیرترین کشورهای این تغییر شامل است و در فهرست ۱۸۱ کشور، جایگاه ۱۷۶ را به خود اختصاص داده است. حوادث مکرر مانند خشکسالی و سیلاب‌ها، زندگی افغان‌ها را بیشتر با تهدیدات مواجه است".

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، بیشتر مناطق افغانستان با اثرات خشکسالی مداوم سه سال اخیر مواجه است. در اثر خشکسالی، ذخایر آب زیرزمینی در مناطق جنوب غرب و جنوب این کشور کاهش یافته و ذخایر آب زیرزمینی در تمام ولایات از جمله کابل به عمیق‌ترین نقاط رسیده است.

کارشناسان حفاظت از محیط زیست، سیلاب‌های شدید در افغانستان و خسارات جانی و مالی به مردم را از تاثیرات تغییرات اقلیمی دانسته و می‌گویند که به دلیل خشکسالی طولانی در این کشور، به مسایل حفاظت از محیط زیست توجه چندانی نشده است.

سازمان ملل متحد می‌گوید که سالانه بیش از ۲۰۰ هزار نفر در اثر آفات طبیعی در افغانستان متضرر می‌شوند.