مقامهای حکومت ایالات متحده روز چهارشنبه هشتم نومبر (۱۷ عقرب) به قانونگذاران امریکایی هشدار دادند که اگر کانگرس در ظرف یک هفته درخواست قصر سفید مبنی بر کمک بیش از ۶۱ میلیارد دالر را برای اوکراین تصویب نکند، این یک پیروزی برای ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه خواهد بود.
مقامها گفته اند که با طولانی شدن زمان مذاکره بین قانونگذاران و حکومت بایدن روی تصویب ۱۰۶ میلیارد دالر بودجه اضافی اضطراری برای امنیت ملی، کمک های امریکا به اوکراین در حال تمام شدن است.
بن کاردن، رییس کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا، گفت: "این سرمایهگذاری در اوکراین، فراتر از مرزهای آن خواهد بود. با تضعیف توانایی های روسیه، ما توانایی های آنانی را که با روسیه همکاری می کنند، نیز تضعیف می کنیم، چون ایران، حماس و حزب الله."
قانونگذاران عجله دارند تا هر چه زودتر مذاکرات روی تصویب کمک های بیشتر به اوکراین و اسراییل و تمویل تدابیر امنیتی در مرز های امریکا، پیش از ۱۷ نومبر به نتیجه برسد، روزی که بودجه برای تمویل موقت فعالیت ادارات دولتی امریکا تمام میشود.
اگر قانونگذاران امریکایی نتوانند پیرامون بودجهٔ سال آینده حکومت امریکا تا ۱۷ نومبر به توافق برسند، فعالیت حکومت ایالات متحده ممکن قسماً توقف یابد.
تصویب بودجهٔ کوتاه مدت در ماه اکتوبر از مسدود شدن ادارات دولتی جلوگیری کرد. این اقدام سبب ایجاد آشفتگی سیاسی در کانگرس این کشور شد که در نتیجهٔ آن کیوین مککارتی، رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان، از سمتاش برکنار شد.
دموکراتها و برخی جمهوریخواهان می گویند که همه این بودجهها باید هم زمان تصویب شود.
مچ مککانل، رهبر جمهوریخواهان در مجلس سنای امریکا، گفت: "باید به سرمایهگذاری برای گسترش تهداب صنعت دفاعی امریکا، ادامه بدهیم. هم تواناییهای اوکراین را با توانایی جدید برای استفاده خود ما جایگزین کنیم، و هم تولید تسلحیات مورد نیاز را برای اسراییل، تایوان و متحدین ما در حوزهٔ اقیانوس هند و آرام افزایش دهیم."
برخی قانونگذاران جمهوریخواه با اشاره به میزان بلند قرضه ملی امریکا، گفته اند که نباید پول بیشتر به اوکراین داده شود. این قانونگذاران معتقد اند که جنگ اوکراین با روسیه به بن بست رسیده، و از این پول در داخل امریکا استفادهٔ بهتر خواهد شد.
رند پال، سناتور جمهوریخواه گفت: "ما این پول را قرض میگیریم. این کار هیچ معنایی ندارد. این پول از جایی میآید که در آنجا استفاده موثر از آن خواهد شد و به جایی می رود که سبب تشدید و ادامه جنگ خواهد شد."
حکومت بایدن روز گذشته به قانونگذاران امریکایی گفت که پیامد کمک نکردن به اوکراین در جنگ علیه روسیه، بسیار زود دیده خواهد شد.
جیمز اوبراین، معاون وزیر خارجهٔ امریکا گفت: "رییس جمهور پوتین میگوید که اگر ما از حمایت خود از اوکراین دست بکشیم، این کشور در ظرف یک هفته سقوط می کند."
مقام های حکومت بایدن همچنان به قانونگذاران امریکایی گفتند که کشورهای اروپایی منتظر و نظارهگر اند که آیا واشنگتن کمکهای بیشتر به اوکراین را تصویب خواهد کرد یا نه.
این مقامها هشدار داده اند که در صورت عدم تصویب درخواست قصر سفید برای کمک بیشتر به اوکراین توسط کانگرس، ممکن برخی کشورهای اروپایی از حمایت شان از اوکراین دست بکشند.