گزارش سالانهٔ امریکا در مورد قاچاق انسان؛ افغانستان در میان بدترین کشورها قرار دارد 

رنگ یشمی، کشورهای دستهٔ اول، رنگ زرد، کشورهای دستهٔ دوم و رنگ نصواری، کشورهای دستهٔ سوم اند که به ترتیب از بهترین تا بدترین کشورها را نشان میدهد

حکومت ایالات متحده گزارش سالانهٔ نظرسنجی قاچاق انسان در سراسر جهان را نشر کرد که در آن، افغانستان، روسیه و چین در میان کشورهای اند که از رهگذر چاقاق انسان بدترین نقاط جهان شناسایی شده اند.

در این گزارش، نام افغانستان همچنان در فهرست کشورهای شامل شده است که از اول اپریل سال ۲۰۲۱ تا ۳۱ مارچ سال ۲۰۲۲، حکومت‌های آنان گروه‌های مسلح دارند، یا از گروه‌های مسلحی حمایت می‌کنند که از کودکان سربازی گیری کرده یا از آنان سوی استفاده می‌کنند.

این در حالی است که طالبان سال گذشته ادعا کردند که شماری زیادی از افراد زیر سن را از صفوف شان بیرون کردند و وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت این گروه دستور داده بود تا افراد زیر سن و بدون ریش را جلب و جذب نکنند.

در گزارش وزارت خارجهٔ امریکا، نام افغانستان در میان ۱۱ کشوری نیز ذکر شده که حکومت‌های شان پالیسی یا طرح مستند قاچاق انسان، قاچاق در برنامه‌های تمویل شده از سوی حکومت، کار اجباری در خدمات مرتبط به حکومت یا سایر سکتور‌ها، برده برداری جنسی در کمپ‌های حکومتی یا جذب و استخدام کودکان، دارند.

افغانستان در حالی میان بدترین کشورهای این گزارش وزارت خارجهٔ امریکا قرار گرفته است که با تسلط دوبارهٔ طالبان بر این کشور، بیش از ۱۰۰ هزار از مقامات حکومت پیشین، اعضای نیروهای امنیتی، ترجمانان، خبرنگاران، هنرمندان و دیگران به بیرون از این کشور منتقل شدند.

بر اساس گزارش‌ها، از سال ۲۰۲۱ به اینسو، زمانی که طالبان دوباره بر افغانستان مسلط شدند، صدها هزار شهروند این کشور به ایران و پاکستان فرار کرده و تلاش دارند خود را به کشورهای غربی برسانند.

در کنار این، در گزارش سالانهٔ قاچاق انسان وزارت خارجهٔ ایالات متحده، میانمار، کمبودیا، ایرتیریا، کوریای شمالی، سودان جنوبی و ونزویلا نیز در میان ۲۴ کشوری شامل اند که از رهگذر قاچاق انسان در پایین‌ترین سطح قرار دارند.

این کشورها، به شمول افغانستان، در این ارزیابی براساس قانون سال ۲۰۰۰ ایالات متحده پیرامون حفاظت از قربانیان قاچاق، در دستهٔ سوم جا داده شده اند، به این معنا که زیر خط حد اقل معیار‌های پذیرفته شده قرار داشته و حکومات آن برای پیشرفت در این خصوص هیچ گونه تلاش نکرده و در معرض تعزیرات بالقوه قرار دارند.

این قانون به ایالات متحده کمک می‌کند تا با استفاده از منابع و ابزار جدید،‌کمپاین همه‌جانبه و منجسم را برای محو انواع برده داری داخلی و بین المللی راه اندازی کند.

در این گزارش از یمن، لیبیا و سومالیا منحیث موارد ویژه یاد آوری شده است، جاییکه جنگ دسترسی به معلومات را دشوار کرده است.

انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، گفت که گزارش سال جاری نگرانی‌های متعددی را بیان می‌کند که شامل افزایش در قاچاق پسران و نوجوانان، گسترش دامنهٔ کار اجباری و تزیید قاچاق کار با استفاده از کلاهبرداری های آنلاین می شود.

وزیر خارجهٔ امریکا افزود که همه‌گیری کروناویروس این روند را تقویت کرد و قاچاقبران از بیکاری گسترده برای جلب و جذب قربانیان با اعلام وظایف جعلی، استفاده کردند و سپس آنان را واداشتند تا برنامه‌های بین المللی کلاهبرداری‌ را به پیش ببرند.

با آنهم بلینکن گفت که شماری از کشورهای جهان برای جلوگیری از قاچاق انسان، حفاظت از قربانیان و پی‌گرد قانونی مجرمین، گام‌های گسترده برداشته اند.

وزیر خارجهٔ ایالات متحده اضافه کرد که امریکا به مبارزه با قاچاق انسان متعهد است، زیرا این به مثابهٔ حمله بر حقوق و آزادی‌های بشری بوده و حق خود مختاری در زندگی خصوصی را از انسان‌ها می‌گیرید.

بلینکن گفت که امروز در سراسر جهان بیش از ۲۷ میلیون نفر از این حق محروم شده اند.

این گزارش وزارت خارجه، وضعیت ۸۸ کشور، به شمول ایالات متحده را از رهگذر قاچاق انسان، ارزیابی کرده است.