بیش از ۱۸۰هزار افغان پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان به امریکا منتقل شده اند

در حال حاضر هزاران متقاضی ویزهٔ خاص مهاجرت که حکومت و نظامیان امریکایی را در جریان دو دههٔ گذشته کمک کرده اند، هنوز هم در افغانستان به سر می‌برند.

وزارت امور خارجۀ ایالات متحده گفته است که از تاریخ ۱۵اگست سال ۲۰۲۱ که طالبان مجدداً بر افغانستان مسلط شدند، ایالات متحده تا کنون، حدود ۱۸۰هزار افغان در معرض خطر را از این کشور به امریکا انتقال داده است.

ریچارد ورما، معاون وزارت خارجۀ امریکا گفته است که اکثر افرادی که به کمک ایالات متحده از افغانستان بیرون شده‌اند، فعالان جامعۀ مدنی، ترجمانان، فعالان حقوق زن، و دیگر شهروندان افغانستان به شمول خانواده‌های آنان اند که در ۲۰ سال گذشته با نیروهای امریکایی در این کشور کار کرده اند.

وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا بر لزوم تلاش‌های بیشتر برای انتقال افغان‌های در معرض خطر به امریکا و اسکان آنان در آن کشور تاکید کرده است.

انتونی بلنکن، وزیر امور خارجه امریکا گفت که واشنگتن برای افغان‌های در معرض خطر در افغانستان بیشتر تلاش خواهد کرد. بلینکن همچنان اضافه کرد که برای افغان‌هایی که در مسیر راه به امریکا اند، نیاز است تا کارهای بیشتری برای آنان انجام شود.

بلینکن همچنان از کانگرس امریکا خواست که دسترسی افغان‌های در معرض خطر را به ویزۀ خاص مهاجرت (SIV) افزایش داده و همچنان از نهادهایی که در بخش تخلیۀ افغان‌ها همکاری می‌کنند، خواست تا برای انتقال افغان‌ها از این کشور تلاش کنند.

در این حال، رییس ایتلاف متشکل از ۲۰۰ سازمان غیردولتی که در روند انتقال‌ افغان‌های در معرض خطر با دولت امریکا همکاری می‌کند، می‌گوید که روند تخلیۀ افغان‌ها زمان زیادی را در خواهد گرفت.

شان وان دایور، رییس این ایتلاف گفته است که در حال حاضر، افغان‌های در معرض خطر در روند انتقال به امریکا با مشکلات زیادی روبرو هستند.

به گفتۀ دایور، افغان‌های در معرض خطر باید در اوایل یک روند دشوار را طی کنند تا آنان بتوانند، وارد مرحلۀ انتقال از افغانستان به امریکا شوند.

روند خروج ایتلاف بین‌المللی به رهبری ایالات متحده که به تاریخ ۳۰ جولای ۲۰۲۱ آغاز شد، توام با هرج و مرج بود و آخرین نظامی امریکا به تاریخ ۳۰ اگست ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرد.

در جریان عملیات تخلیۀ نظامی از افغانستان - ۱۵ تا ۳۰ اگست ۲۰۲۱ - بیش از ۱۲۵ هزار نفر، عمدتاً شهروندان افغان از آن کشور بیرون شدند که نزدیک به ۹۰ هزار نفر آنان به ایالات متحده منتقل شدند.

با آن‌هم سرنوشت هزاران متقاضی ویزهٔ خاص مهاجرت که حکومت و نظامیان امریکایی را در جریان دو دههٔ گذشته کمک کرده اند و هنوز هم در افغانستان به سر می‌برند، مبهم باقی مانده است.