ایالات متحده روز سهشنبه ۲۲ اگست (۳۱ اسد) تحریمهای ویزه بر آنعده مقامات چینی وضع کرد که در "ادغام اجباری" کودکان تبتی دست داشته اند.
انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، گفت که کشورش صدور ویزه به مقامات چینی را که در ادغام اجباری کودکان تبتی در مکاتب شبانه روزی دولتی دست دارند، محدود خواهد ساخت.
بلینکن در بیانیهای گفت: "این سیاستهای سرکوبگرانهٔ [چین] به دنبال حذف سنتهای متمایز زبانی، فرهنگی و دینی در میان نسلهای جوان تبتی است."
او افزود: "ما از مقامات جمهوری خلق چین میخواهیم به اجبار کودکان تبتی به مکاتب شبانهروزی دولتی پایان دهند و سیاستهای سرکوبگرانه در تبت و سایر نقاط چین را متوقف کنند."
سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده گفت که محدودیتها بر مقامات فعلی و پیشین درگیر در سیاستهای تبت اعمال خواهد شد، اما جزییات بیشتر ارایه نکرد.
بلینکن در بیانیهخود به آماری اشاره کرد که در گزارش ماه فبروری سه کارشناس ملل متحد ارایه شده بود. کارشناسان ملل متحد گفته بودند که یک میلیون کودک تبتی به اجبار از خانوادههایشان جدا شده و به مکاتب شبانهروزی دولتی منتقل شده اند.
به گفتهٔ کارشناسان ملل متحد، چین با آموزش اجباری به زبان مندارین (چینی) و منع آموزش فرهنگی منطقهٔ هیمالیا با اکثریت بودایی، قصد دارد شیوۀ زندگی تبتیها را به گونۀ بنیادی تغیر دهد.
ایالات متحده در ماه دسمبر سال گذشته نیز تحریمهای را علیه وو یینگجی و ژانگ هونگبو، دو مقام ارشد چین به دلیل آنچه واشنگتن آن را نقص گستردهٔ حقوق بشری در تبت خواند، اعمال کرد.
در گزارش جداگانهای کارشناسان ملل متحد در سال جاری آمده است که صدها هزار تبتی از زندگی روستایی به کمپهای "آموزش حرفهای" با مهارتهای پایین به اجبار منتقل شده تا هویت آنان تضعیف شود.
وزارت خارجه چین این گزارش را "کاملاً بی اساس" خواند و گفت که منطقه تبت "از ثبات اجتماعی، توسعه اقتصادی، وحدت قومی و هماهنگی دینی برخوردار بوده و مردم در آرامش زندگی و کار میکنند".
تبت در طول قرنها گاهی مستقل و گاهی هم تحت کنترول چین بوده است.
دالای لاما، رهبر معنوی پرنفوذ تبت که در سال ۱۹۵۹ به هند تبعید شد، آگاهی جهانیان را در مورد این منطقه افزایش داد و اکنون که ۸۸ ساله است، بنابر کهولت سن از فعالیتها و سفرها بازمانده است.