نگرانی ترمپ و مودی از بی ثباتی در افغانستان

رئیس جمهور ایالات متحده، در کنفرانس مشترک خبری با صدراعظم هند در قصر سفید، از مردم آن کشور برای "تلاش هایشان در افغانستان" سپاسگزاری کرد.

دونالد ترمپ مشارکت امنیتی میان دو کشور را حایز اهمیت خوانده گفت "هر دو کشور با اعمال شریرانۀ دهشت افگنی مواجه اند و هر دوی ما مصمم استیم تا سازمان های دهشت افگن و مفکورۀ افراطیت را که آنها را تقویت می بخشد از بین ببریم".

آقای ترمپ یکبار دیگر عبارت "تروریزم اسلامگرای افراطی" را استفاده کرده گفت "ما آن را از بین می بریم."

آقای ترمپ هند را "یک دوست واقعی" ایالات متحده خوانده افزود که با کار مشترک خواهان "ایجاد مشاغل در هر دو کشور" می باشد تا اقتصاد دو کشور را رشد داده و یک رابطۀ "شفاف و با ظرفیت" را ایجاد کند.

رئیس جمهور ترمپ عصر دوشنبه در قصرسفید گفت که روابط هند و ایالات متحده هیچگاهی به اندازۀ امروز "بهتر و قویتر نبوده است."

صدراعظم هند پس از ختم سخنرانی رئیس جمهور ایالات متحده، آقای ترمپ را به آغوش کشید.

دونالدترمپ، کوریای شمالی را یک تهدید عنوان کرده از هند به خاطر مشارکت در وضع تعزیرات علیه پیونگ یانگ سپاسگزاری کرد و گفت که در اصرع وقت به مشکلات ناشی از آن کشور رسیدگی صورت گیرد.

آقای ترمپ گفت که باید موانع موجود در فرا راه صادرات اقلام امریکایی به هند برداشته شده و واشنگتن خواهان "کاهش کسر تجاری" با هند می باشد.

کاهش مالیات، ایجاد زیربنا ها و مبارزه با فساد اداری که به گفتۀ آقای ترمپ، عمده ترین مانع در فرا راه دموکراسی می باشد، از موضوعاتی بود که رئیس ترمپ به آن اشاره کرد و تلاش های حکومت هند را در آن راستا ستود.

نرندرا مودی، صدراعظم هند با سپاسگزاری از مهمانوازی رئیس جمهور ترمپ گفت که هر دو کشور به خاطر "افزایش بی ثباتی ناشی از دهشت افگنی در افغانستان" نگران می باشد.

آقای مودی در این کنفرانس مشترک خبری با آقای ترمپ گفت که ایالات متحده و هند "نقش مهم و کار های زیادی در بازسازی و تضمین امنیت افغانستان انجام داده" و به منظور ادامۀ این تلاش ها و ارتقاع همکاری میان دو کشور "مشاورت و ارتباطات میان هند و امریکا " را حفظ خواهند کرد.

صدراعظم هند گفت که با رئیس جمهور ترمپ در مورد "دهشت افگنی، افراطیت و تندروی" که به گفتۀ وی چالش های بزرگ جهان امروز است، بحث کرده اند.

رئیس جمهور ترمپ گفت که در جهان رسانه های اجتماعی، هر دو رهبر نقش رهبری کنندۀ را دارا می باشند.

نرندرا مودی بدون اینکه به کشور خاصی اشاره کند "مبارزه با دهشت افگنی و از بین بردن پناهگاه های امن دهشت افگنان" را از اولویت های هر دو کشور عنوان کرده گفت "با توجه به نگرانی های مشترک ما در مورد دهشت افگنی، شریک ساختن معلومات استخباراتی مان را به منظور عمیق ساختن و گسترش همآهنگی های پالیسی، افزایش خواهیم داد."

آقای مودی "حفظ صلح، ثبات و رفاه در منطقه" را یکی از اهداف همکای های ستراتیژیک میان دهلی جدید و واشنگتن خوانده گفت "رشد اقتصاد و حراست کشور های ما از چالش های جهانی" در صدر اجندای دو کشور قرار دارد.

صدراعظم هند گفت که یکی از اولویت های مشترک ما "انکشاف تجارت، اقتصاد و سرمایه گذاری" دو کشور خواهد بود. او علاوه کرد که در بخش های "فن آوری، نو آوری و دانش اقتصادی"، ژرف ساختن و گسترش همکاری از اولویت های هر دو کشور می باشد.

آقای مودی مذاکرات با آقای ترمپ را موفقانه خواند و رئیس جمهور ایالات متحده را به دیدار از هند دعوت کرد.

هیچ یک، رئیس جمهور ترمپ و نرندرا مودی، صدراعظم هند از نحوۀ روابط و کشیدگی ها میان دهلی جدید و اسلام آباد تذکر ندادند.

آقای ترمپ و مودی بدون اینکه به سوالات خبرنگاران پاسخ دهند، کنفرانس خبری مشترک را پایان دادند.

رئیس جمهور ترمپ، شام دوشنبه، میزبان آقای مودی در ضیافت شام در قصر سفید بود.

پیش از آن، هر دو رهبر در قصرسفید ملاقات کردند و باوجود تلاش برای بهبود مشارکت ستراتیژیک میان دو کشور؛ اما، کارشناسان هدف آقای ترمپ و مودی را "شناخت بهتر یکدیگر" عنوان کردند.

رئیس جمهور ترمپ در این ملاقات از آقای مودی به خاطر سفارش خریداری تجهیزات نظامی امریکایی تشکری کرد و گفت که هیچ کشور دیگری در ساخت تجهیزات نظامی بهتر از شرکت های ایالات متحده نیست.

آقای ترمپ به نرندرا مودی گفت" هیچ کشوری دیگری همانند ایالات متحده – حتی مشابه آن، تجهیزات نظامی را نمی سازد. لذا می خواهیم از شما تشکری کنیم."

حین ملاقات دو رهبر در قصرسفید، یک ادارۀ پنتاگون گفت که وزارت خارجۀ ایالات متحده فروش احتمالی طیارۀ بوینگ سی ۱۷ اکمالاتی را به مبلغ تخمینی ۳۶۶ میلیون دالر تصویب کرده است.

ادارۀ رئیس جمهور ترمپ همچنان فروش یک طیارۀ شکاری بدون سرنشین نوع نیروی بحری را به هند تصویب کرده است.

هند به دنبال خریداری ۲۲ طیارۀ نظارتی غیرمسلح نوع (ام کیو – ۹بی گاردین" از ایالات متحده، به ارزش بیش از ۲ میلیارد دالر امریکایی است. هدف از این معامله، نظارت بر اوقیانوس هند عنوان شده است.

این نخستین بار است که رئیس جمهور ترمپ، میزبان یک شخص بزرگ خارجی در قصرسفید می باشد.

این در حالیست که حین مواصلت آقای مودی به قصرسفید، روز دوشنبه جمعی از سیک ها و هندو های ساکن در شهر واشنگتن، در برابر قصرسفید دست به اعتراض زده و علیه نرندرا مودی شعار می دادند که "آزار و اذیت اقلیت ها را در هند" توقف دهد.

پیش از این، صدراعظم هند در زمان ریاست جمهوری بارک اوباما نیز به ایالات متحده آمده بود و در مجلس مشترک کانگرس این کشور سخنرانی کرد.