در حالی که تنشها میان امریکا و ایران ظرف هفتههای اخیر شدت گرفته است، حکومت افغانستان اعلام کرده که لازم است افغانستان به عنوان "کشور دوست" با هر دو جانب، از این تنشها به دور نگه داشته شود.
وزارت خارجه افغانستان گفته است که کابل، با تهران و واشنگتن روابط دوستانه دارد و تاکید کرده که مشکلات موجود بین این دو کشور باید از طریق گفتگو حل شود.
صبغت الله احمدی، سخنگوی وزارت خارجه افغانستان میگوید: "افغانستان مجزا از اختلافاتی است که میان ایالات متحدۀ امریکا و جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. ما امیدوار استیم که از طریق گفتگوها حل شود. هر دو کشور دوست ما است."
حکومت ایالات متحده امریکا خبر داده است که چهار بمبافکن بی-۵۲، یک واحد میزایل "پتریت" و دومین کشتی طیارهبردار موسوم به 'آرلنگتن' را به خاطر دفع تهدیدهای احتمالی ایران، به منطقه فرستاده است.
قبل از این یک کشتی طیارهبردار "ابراهام لنکن" به روز پنجشنبه (٩ می) به منطقه رسید.
پتریک شاناهن، سرپرست وزارت دفاع ایالات متحده گفته است: "مهم است تا ایران درک کند که حمله بر امریکاییها یا منافع ما، با پاسخ مناسب روبرو خواهد شد."
ایران این اقدامات ایالات متحده را یک "جنگ روانی" عنوان کرده است.
امریکا گفته است که خواستار جنگ با ایران نیست، اما در صورت لزوم، حاضر است از منافع خود دفاع کند.
مقامات امریکایی گفته اند که تهدیدها از جانب ایران "واقعی و موثق" است، اما در بارۀ جزییات آن اطلاعاتی نداده اند.
رییس جمهور دونالد ترمپ نیز رویاروی نظامی با ایران را رد نکرده، اما گفته که امیدوار است چنین اتفاقی رخ ندهد.
در سلسلۀ تنشها میان ایالات متحده و ایران، واشنگتن اخیرا معافیت پنج کشوری را خاتمه داد که با وجود تعزیرات تازۀ اقتصادی امریکا بر ایران، قادر بودند از تهران نفت خریداری کنند.
تهران در پاسخ به این اقدام اعلام کرد که تعهدات خود را در قبال توافقنامۀ هستهای با قدرتهای جهان کاهش میدهد و هشدار داد که اگر در مدت شصت روز قدرتهای جهان نتوانند روی شرایط جدید توافقنامۀ هستهای به نتیجه برسند، غنی سازی یورانیوم خود را از سر خواهد گرفت.