قانونگذاران امریکایی امروز ۱۸ می (۲۸ ثور) تعهد کردند که هزاران متحد افغان خود را که زندگی شان با بیرون شدن نیروهای امریکایی با تهدید مواجه است، از آن کشور بیرون کنند.
مایک مککال، یکی از اعضای برجستهٔ کمیتهٔ امور خارجی مجلس نمایندگان گفت: "ما نمیتوانیم اجازه دهیم که کابل یک سایگون دیگر شود".؛ جاییکه پس از پایان جنگ ویتنام، ۱۸ هلیکوپتر در ۱۹ ساعت ۵۰۰۰ ویتنامی را انتقال دادند.
این در حالی است که چندی پیش ترجمانان افغان دست به تظاهرات زدند و از تهدیدهای که متوجه شان است اظهار نگرانی کردند.
آقای مککال گفت که هراس دارد که طالبان این افراد را سلاخی کنند.
او گفت که امریکا باید بیرون کشیدن این افراد را به یک کشور سوم مورد غور قرار دهد، تا زمانی که عرایض شان طی مراحل میشود و ویزه به دست بیاورد در کشورهای مانند بحرین، کویت و امارات متحده عرب زیست کنند.
زلمی خلیلزاد، نمایندهٔ ویژه ایالات متحده در امور مصالحهٔ افغانستان تعهد کرد که وزارت خارجه روند طی مراحل ویزه را تسریع خواهد بخشید، اما او هشدار داد که ممکن نیتجهٔ اجتناب ناپذیری نیز عرض اندام کند.
آقای خلیلزاد گفت: "ما نمیخواهیم که بیم و هراس ایجاد کنیم و در بدترین وضع، تمام افغانهای تحصیلکرده را بیرون کنیم و روحیهٔ نیروهای امنیتی افغان را تضعیف کنیم".
او این روند را "حساس و تعادل پیچیده" خواند.
آقای خلیلزاد پیشبینیهای را رد کرد که گویا نیروهای افغان پس از خروج نیروهای بین المللی فوراً سقوط خواهند کرد.
امی بیرا، عضو دموکرات کانگرس گفت که در مورد بیرون کشیدن متحدین افغان، توافق دوحزبی وجود دارد.
مککال و گریگوری میکس، اعضای کانگرس، پیش از این در نامهٔ به وزیر خارجهٔ امریکا گفتند که این کشور "تعهد اخلاقی" دارد تا روند طی مراحل ویزه را تسریع بخشد.
بر اساس دستور جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به تاریخ اول می آغاز شد و قرار است تا ۱۱ سپتمبر سال جاری تکمیل شود.
برنامه ویزه خاص مهاجرت بیش از یک دهه پیش آغاز شد، ایالات متحده ۲۶۵۰۰ ویزه برای ترجمانان، کارمندان خاص و سایر افرادی که برای کار با ایالات متحده خطرات را متقبل شده اند، منظور کرد.
آقای مککال گفت که تا اکنون ۱۶۰۰ ویزه توزیع شده است و ۱۸۰۰۰ عریضهٔ دیگر معلق باقی مانده است.